Ik kijk met plezier terug op de 5 kg challenge (Adrie)

Adrie schrijft

Eind 2019 neem ik me voor om in 2020 een aantal zaken anders aan te pakken waaronder gezondheid. En daar hoort gewicht dan ook bij. Mijn vrouw, lid van PWC Nesselande, geeft aan dat ze hetzelfde voornemen heeft en we zetten samen onze doelen op. Voor mij betekent dat van 97,5 kilo op 1 januari 2020 werken aan 90,0 kilo op 31 december 2020.

Het eerste stuk gaat goed en al snel zit ik onder de 94 kilo, maar het ‘gevecht’ met de grens van 93 kilo vergt meer tijd en moeite. Het is ook de tijd dat corona op heel veel vlakken van het dagelijks leven roet in het eten gooit. Ik ben echter niet van plan om slachtoffer van coronakilo’s te worden en mijn vrouw mist de beweging van de PWC. We stappen dus enthousiast in op de verschillende challenges die Monica in de zomer aanbiedt. Met wisselende inzet en resultaat overigens, want dertig crunches bij dertig graden is ook geen pretje…

Toch houden we stug voel, maar zoals gezegd, elke kilogrens vergt tijd en moeite. Eind 2020 ben ik nog twee kilo van mijn doel verwijderd, en ik weet dat ik het (nog) niet ga halen. Dan biedt Monica weer uitkomst: begin 2021 starten met een challenge van vier weken om vijf kilo af te vallen. Hoewel ik niet verwacht vijf kilo te halen, is dit wel een uitgelezen kans om onder de gewenste 90 kilo te komen. En dus stappen we opnieuw allebei in.

Vier weken lang doen we de oefeningen en volgen we zo goed mogelijk het menu. Gekscherend zeggen we dat je wel van courgette moet houden, en hoewel niet alles bij iedereen in de smaak zal vallen, zitten er echt pareltjes tussen de recepten. Zo staat een nieuw notenbrood nog regelmatig in de oven en denk ik zelf met smaak terug aan de garnalenomelet bedekt met zeekraal.

Vraag is natuurlijk: wat was het resultaat? Het antwoord: positief. Toen ik bij Monica begon, gaf de weegschaal 94,5 aan (met kleding). Vier weken later was dat 91 kilo. Kortom 3,5 kilo in vier weken. Zelf heb ik de gewoonte om elke ochtend te wegen en die cijfers waren: 92,6 kilo op 4 januari en 89,4 vier weken later: 3,2 kilo. En strak onder de 90 kilo waar ik graag wilde zitten. Ook de andere getallen waren positief: lagere BMI, minder vet, meer spieren en vier centimeter minder aan taille.

Zelf ben ik nu gestopt met de challenge en hou ik mijn conditie op peil met hardlopen, planken en de oefeningen die mijn vrouw nu doet bij de nieuwe challenge. Ik kijk met plezier terug op de ‘vijf kilo challenge’, mede door het enthousiasme van Monica. Ze zorgt dat je het echt beleeft met dagelijkse app en wekelijkse Zoom-sessies. Zo zeer dat je op de laatste vrijdag vergeet dat je dan geen nieuw menu met recepten voor de komende week krijgt. Kijk: dan heb je de mensen bij je project betrokken!

Adrie
****************************************************************************************************************************

Hele mooie resultaten heeft Adrie behaald met deze 4 weken challenge! Ik ben trots op Adrie, op zijn inzet en de veranderingen die hij daarmee hebt gerealiseerd. Heel knap gedaan!

En hij vergeet te vertellen, en daar ik ben ik ook altijd zo trots op, dat hij in deze weken niet alleen af is gevallen in gewicht, maar ook in vetmassa. Hij is namelijk in 4 weken tijd 5,7 kg in vet kwijtgeraakt! Dit kan je alleen maar bereiken met een gezond voedingspatroon, met voldoende energie en met voedingsstoffen die je lichaam in de vetverbranding zetten, naast training die zorgt voor de vetverbranding. Zowel de voeding als de training heeft de vetverbranding op volle toeren bij Adrie laten draaien. Dus top Adrie! Ga zo door.

Een leuk weetje: Je lichaamssamenstelling wordt voor 80 % bepaald door voeding en 20 % door training.

Simulerende groet van een trotse coach, Monica

Wil je gestimuleerd worden met nog andere succesverhalen, klik hier

Wil je meer info of wil je persoonlijke begeleiding, mail me

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI