Een heerlijk alternatief voor de traditionele pannenkoeken met tarwemeel of tarwebloem. Quinoa is glutenvrij, bevat in vergelijking met tarwe meer eiwitten, heeft minder invloed op de bloedsuikerspiegel dan tarwe en is completer qua vitamines en mineralen. Deze pancakes lenen zich uitstekend voor beleg met een notenpasta, rauwe honing of met appelstroop en daarop nootjes en fruit. Zo heb je de vetten, eiwitten en koolhydraten in één maaltijd.
Het is heerlijk als ontbijt maar ook als lunch, toetje en het is een perfect tussendoortje.
Ingrediënten
- 150 gram quinoameel
- 1 ei
- kokosolie
- water
Bereiding
Meng de ingrediënten tot een dik beslag dat net niet vloeibaar is. Verhit de kokosolie en bak van het beslag dikke pancakes. Ik heb een kleine koekenpan gebruikt zodat je kleine pancakes krijgt maar je kan ook in een grote koekenpan meerdere kleine pancakes tegelijk bakken. Hou ze klein, ze vullen namelijk goed.
De pancakes zijn lekker, besmeerd met een amandelpasta en belegd met fruit. Kies bij voorkeur voor seizoensfruit. Ook zijn ze lekker, besmeerd met appelstroop of een ander zoetmiddel (zoals rauwe honing en agavestroop) en belegd met fruit en nootjes.
Je kan met het beslag variëren in meelsoorten zoals roggemeel, boekweitmeel, speltmeel en ga zo door.
Ik ben benieuwd naar jouw variatie. Laat je jouw tip achter onder deze blog zodat je mij en andere lezers kunt inspireren met jouw creativiteit. Als je vragen en/of aanvullingen hebt hoor ik ze ook graag.