Ervaringsverhalen genoeg over voeding, beweging en (ont)haasten als medicijn, zie de oude geschriften van Hippocrates al. Maar zie maar de juiste voor jou er uit te pikken. In mijn nu 12 jaar lopende praktijk als leefstijlcoach heb ik het geluk gehad dat ik mensen kon begeleiden die hele mooie leefstijlveranderingen invoerden. Sommigen heb ik gevraagd om het in een blog vast te leggen, deze heb ik onder met een link vermeld. Anderen hebben een mooie evaluatie geschreven, waarnaar ik kan verwijzen. Helaas was ik in het begin nog niet zo scherp om mensen te vragen een blog te schrijven. Dat vind ik achteraf wel een gemiste kans. De ervaringsblogs waren voor de mensen in mijn praktijk, in de zoektocht naar een gezonde leefstijl, zo van waarde. Hopelijk hebben de onderstaande ervaringsblogs dezelfde waarde bij jullie als lezer.

Deze lijst is nog maar een begin… de lijst zal zeker de volgende keer aangevuld zijn met meer mooie ervaringsblogs! Ik blijf me verdiepen in mooie ervaringsboeken en blijf mensen begeleiden. Misschien mag ik volgende keer wel jouw blog plaatsen 🙂

Leefstijl ingezet bij afvallen / optimale vitaliteit

Leefstijl ingezet bij  auto-immuunklachten

Algemeen

Diabetes

Depressiviteit

MS

Uveitis, ofwel regenboogvliesontsteking

Leefstijlboeken

Daarnaast heb ik een boekenkast vol met boeken, onder andere over mooie ervaringsverhalen van anderen. Een paar boeken heb ik onder vermeld, daar ik deze boeken verplichte literatuur vind, voor de mensen die net als ik in een zoektocht beland zijn naar hun in te zetten leefstijlveranderingen, die mogelijk als medicijn kunnen worden ingezet voor hun klachten.

Algemeen

Astma

Diabetes

Depressiviteit

ME

MS

Aanmelden GLI