Dit nieuwe online leefstijlprogramma “Lekker Fit Challenge ’23, is een vervolg op de Lekker Fit Challenges die ik jaren met succes heb gegeven.

Met het programma Lekker Fit 2023 gaan we na de 3 dagen Beweeg Boost gelijk SAMEN in het nieuwe jaar DOORPAKKEN, waarbij veranderingen in jouw leefstijl blijvend zullen zijn. Je gaat een nieuw dagritme krijgen waarin gezonde beweging is opgenomen, maar ook een gezonder voedingspatroon en meer ontspanning.

Jij gaat jouw leefstijldoelen realiseren en veranderingen in jouw leefstijl structureel doorvoeren.

Meer bewegen in 2023

Je gaat dagelijks bewegen en werken aan een gezonde leefstijl.

Wist je dat er een landelijke beweegnorm bestaat met variatie in de soort beweegvormen? Als je meedoet en het beweegschema van deze challenge aanhoudt, ga ook jij voldoen aan deze norm.

Landelijke beweegnorm

Voor volwassenen en ouderen luiden de nieuwe richtlijnen als volgt:

 • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
 • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
 • Doe daarnaast minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
 • Voorkom ook veel stilzitten.

Gezonder voedingspatroon

De gezondheidsraad heeft in samenwerking met het RIVM de voedingsstoffenbehoefte van de diverse leeftijdscategorieën vastgesteld. Het Voedingscentrum heeft dit vertaald naar de schijf van vijf.

Voedingstips en eye openers op het gebied van voeding zullen dan ook worden gedeeld.

Meer ontspanning

Stress en onvoldoende ontspanning en slecht slapen beïnvloeden de gezondheid negatief.

Ook ontspanningstips zullen daarom gedeeld worden in deze challenge. Een ontspannen geest zorgt voor een ontspannen lichaam.

Wist je dat stress de grote boosdoener is om aan te komen. Het coronavirus heeft de werkdruk in meerdere branches alleen maar laten stijgen. Steeds meer vrouwen ervaren meer spanningen in hun lijf, en kunnen het net danwel niet meer goed aan om alle ballen hoog te houden. Ook mannen ervaren deze spanningen, maar kijken hier anders tegen aan. Herken jij dit ook ?

Wat is jouw goede voornemen van 2023?

Welk doel heb jij voor 2023 waar jij die stok achter de deur van mij en van de groep goed bij kunt gebruiken? Om in 28 dagen, de veranderingen in jouw leefstijl structureel te laten zijn en jouw doelen te laten realiseren.

Wat krijg je met de challenge?

 • Dagelijkse inspiratie en leefstijltips voor een gezonde leefstijl met meer beweging
 • Dagelijkse leefstijltips om jouw doelen zoals afvallen, lekker fit voelen ea, te realiseren
 • Groepsspirit in een facebookgroep
 • Stok achter de deur van Monica Van der Knaap, erkend leefstijlcoach met verdiepingen als Personal trainer / Voedingscoach / Lifecoach
 • Dagelijkse inspiratie en tips via de mail

Optioneel extra boosts

 • Een E-book met 63 gezonde en makkelijke recepten die de vetverbranding stimuleren
 • Wekelijkse 1:1 Zoomsessie waarbij in wordt gegaan op jouw vragen van 45 min.
 • Een voedingsdagboekanalyse
 • Een 3 rittenkaart weeg- en meet consulten
 • Bij iedere optie mogelijke vergoeding via aanvullende zorgverzekering, waarbij ik dan ook de basis beweegchallenge er bij kan opnemen
 • Gezamenlijke live sessie krachttraining, bij minimaal 4 ps

Data

 • Op 23 januari krijg je via de mail meer info over de start van de challenge
 • Toegang tot de besloten Facebookgroep
 • Op 24 januari om 7 u start de challenge met het ontvangen van het Leefstijlschema met een 21 dagen workoutschema en meer gezonde uitdagingenen. Dit ontvang je in de Facebookgroep en in de mail

Kosten voor deze challenge

De challenge bestaat in de basis uit een beweegchallenge met dagelijkse inspiratie en leefstijltips. De kosten zijn €49,-.

Optionele kosten:

 • E-book met 63 recepten Lekker Fit 2023 € 30,-
 • 1:1 zoomsessie €70,-
 • Voedingsdagboekanalyse €95,-
 • 3 rittenkaart weeg- en meetconsulten €60,- met voortgangsacties op maat

Lees ook enkele ervaringen van mijn vorige online challenges

Willy Valk: Begin 2022 heb ik meegedaan met Monica’s online challenge ‘Lekker fit’. Het enthousiasme van Monica werkt aanstekelijk, haar deskundigheid is groot. Het heeft voor mij betekent dat ik nog steeds (sept ’22) elke dag om 06.30 u buiten sta en een uur loop. Iets wat ik eerder niet volhield. Altijd te druk etc. Monica motiveert en begeleidt mij nog steeds, waardoor ik fit de dag begin. Ook voor voedings- en ontspanning vragen kan ik bij haar terecht. Ik ben ontzettend blij dat ik die challenge ben aangegaan! 

Ellen: Ik wil je even laten weten, dat ik met heel veel plezier, iedere dag de oefeningen nog doe. Is het niet ’s morgens vroeg dan ’s avonds of in de middag, voel me lekker fit, en super blij.En dan daarna denken zo ik heb het voor vandaag weer gefikst.

Sandra: Mijn eetpatroon is stukken verbeterd. Verder heb ik het beweeggedeelte op mijn eigen manier ingevuld wat ik kon. Ik blijf goed op mijn voeding letten, en 2x in de week doe ik de Milon. Deze week is hier de avondvierdaagse en loop de 5km. De ademhalingsoefening is een supertip van je, ik heb al een aantal jaar een brok in mijn gevoel, allerlei onderzoeken gehad, niets te vinden, het is stress gerelateerd. Door je oefening gaat het al beter en is het gevoel nog minimaal

Marianne: Monica bedankt voor je enthousiasme en alle goed tips. Je was weer zeer stimulerend voor mij 

Tineke Bloemen: Monica heeft mij, een verstokt bank-/bureaubintje, aan het bewegen gekregen met haar Lekker Fit BeweegBoost. Een serieuze prestatie waar ik ontzettend blij mee ben. In de eerste plaats omdat ik me daardoor fitter voel. En in de tweede plaats omdat deze boost de aanzet was van kilo’s gewichtsverlies. Monica’s enthousiasme, kundigheid en warmte zijn onontbeerlijk voor zulke resultaten. Ik kan haar als beweeg- en vitaliteitscoach van harte aanbevelen, ook aan mensen die van nature niet warm lopen voor fysieke inspanning. Dankjewel voor de fijne ervaring en het prachtige resultaat, Monica!

Enkele mooie ervaringen van de feestdagenchallenge van 2021

Corrien Dam: Ik heb genoten van de Feestdagen beweegchallenge 2021 van Monica. Vooral omdat Monica zeer stimulerend en motiverend is. Zo is het me gelukt twee minuten te planken. Maar wat ik het allerleukste vond is dat ik door de challenge ben gaan hoepelen. En de hoelahoep is een blijvertje gebleken. Ik doe het nog steeds met veel plezier. Dankzij Monica!

Lees verder

Aanmelden GLI