Impressie Online Beweeg challenges

Werken aan je conditie of je kracht kan ook gezellig zijn, dit waren de ervaringen tijdens de afgelopen online Beweegchallenges die ik had georganiseerd.

Dagelijks werd er door de deelnemers bewogen, met om de andere dag conditie afgewisseld met krachttraining. Waarbij het gevolgde beweegschema, gericht was op beweegplezier, verantwoorde en toch voor ieder een uitdagende opbouw en blessurepreventie. Met uiteraard voedingstips en ontspanningsoefeningen. Want bewegen kan alleen effect hebben als je goede voedingsstoffen tot je neemt en de inspanning en ontspanning in balans is

Mooie ervaringen uit 2022

Willy Valk: Begin 2022 heb ik meegedaan met Monica’s online challenge ‘Lekker fit’. Het enthousiasme van Monica werkt aanstekelijk, haar deskundigheid is groot. Het heeft voor mij betekent dat ik nog steeds (sept ’22) elke dag om 06.30 u buiten sta en een uur loop. Iets wat ik eerder niet volhield. Altijd te druk etc. Monica motiveert en begeleidt mij nog steeds, waardoor ik fit de dag begin. Ook voor voedings- en ontspanning vragen kan ik bij haar terecht. Ik ben ontzettend blij dat ik die challenge ben aangegaan!

Ellen: Ik wil je even laten weten, dat ik met heel veel plezier, iedere dag de oefeningen nog doe. Is het niet ‘s morgens vroeg dan ‘s avonds of in de middag, voel me lekker fit, en super blij.En dan daarna denken zo ik heb het voor vandaag weer gefikst.

Sandra: Mijn eetpatroon is stukken verbeterd. Verder heb ik het beweeggedeelte op mijn eigen manier ingevuld wat ik kon. Ik blijf goed op mijn voeding letten, en 2x in de week doe ik de Milon. Deze week is hier de avondvierdaagse en loop de 5km. De ademhalingsoefening is een supertip van je, ik heb al een aantal jaar een brok in mijn gevoel, allerlei onderzoeken gehad, niets te vinden, het is stress gerelateerd. Door je oefening gaat het al beter en is het gevoel nog minimaal

Marianne: Monica bedankt voor je enthousiasme en alle goed tips. Je was weer zeer stimulerend voor mij 

Tineke Bloemen: Monica heeft mij, een verstokt bank-/bureaubintje, aan het bewegen gekregen met haar Lekker Fit BeweegBoost. Een serieuze prestatie waar ik ontzettend blij mee ben. In de eerste plaats omdat ik me daardoor fitter voel. En in de tweede plaats omdat deze boost de aanzet was van kilo’s gewichtsverlies. Monica’s enthousiasme, kundigheid en warmte zijn onontbeerlijk voor zulke resultaten. Ik kan haar als beweeg- en vitaliteitscoach van harte aanbevelen, ook aan mensen die van nature niet warm lopen voor fysieke inspanning. Dankjewel voor de fijne ervaring en het prachtige resultaat, Monica!

Mooie ervaringen van de feestdagenchallenge van 2021

Corrien Dam: Ik heb genoten van de Feestdagen beweegchallenge 2021 van Monica. Vooral omdat Monica zeer stimulerend en motiverend is. Zo is het me gelukt twee minuten te planken. Maar wat ik het allerleukste vond is dat ik door de challenge ben gaan hoepelen. En de hoelahoep is een blijvertje gebleken. Ik doe het nog steeds met veel plezier. Dankzij Monica!

Edith Middendorp: Geïnspireerd door het enthousiasme van Monica begon ik zelf ook vol enthousiasme aan de Online beweegchallenge. Ik ben ondernemer en werk hard. Té hard soms en daarom schiet het bewegen er nog wel eens bij in. Door online en mét elkaar bezig te zijn, raakte ik makkelijker gestimuleerd om in bewegen te komen en kon ik bewegen en werken aan mijn gezondheid op het tijdstip dat voor mij het beste uitkwam. Monica is gedreven, enthousiast en kundig. Als een bepaalde oefening wat moeilijker is bedenkt ze een alternatief. Ik vond het fijn om meer in balans te komen op deze manier. Echt een aanrader!

Vitaliteit op de werkvloer bij de Groene Venen

Ook voor medewerkers van Bibliotheek de Groene Venen heb ik een online Fitte Feestdagen Challenge mogen organiseren. Waar mooie ervaringen uit voort kwamen.

Alice “Tot de challenge bestond mijn dagelijkse beweging vooral uit fietsen. Nu heb ik het powerwalken ontdekt en natuurlijk de krachttraing. De tops waren de rondjes powerwalken. De uitleg van Monica, vond ik heel duidelijk. En het is mij gelukt om mij aan het schema te houden. Kortom ik vond het gevarieerd, uitdagend en leuk. “

Anoniem “Dit programma heeft meer dan verwacht voldaan aan mijn verwachtingen. Ik heb spieren ontdekt die zich hadden verstopt. En ik heb bereikt dat ik weer bewuster naar mijn bewegen ben gaan kijken. De manier van presenteren vond ik echt top en het beweegschema ook. “

Jacoline “Programma was boven verwachting en pittig. IK had al mega spierpijn na de eerste dag…Het leuke was de interactie met elkaar om even het leed te delen en daarna toch weer door te gaan. Dat motiveert. Kortom ik vond het uitdagend, motiverend en gezond.”

Ria “Ik had niet echt verwachtingen en vond het leuk dat dit door de werkgever werd georganiseerd. Ik heb weer een goed gevoel gekregen van het bewegen. Kortom, ik vond het behapbaar, uitdagend en heerlijk.”

Buiten de corona lockdowns organiseerde ik online challenges daar ik merkte dat mensen zochten naar stimulans om meer krachttraining te doen. Ook daar rolden de mooiste ervaringen uit.

Enkele mooie ervaringen tijdens de corona lockdowns van 2020 en 2021

In de online challenges in corona tijden deelden de deelnemers hun beweeg ervaringen, en hielden ze de prestaties bij op Strava of in een andere app.

Door het delen van de ervaringen is er steeds zo’n leuke groepssfeer ontstaan. En daarmee een groepsstimulans, die er voor zorgt dat het dagelijks bewegen ook leuk is. Ik neem je graag mee in de onderstaande foto serie van de gedeelde foto’s van de deelnemers en enkelen van mezelf) met de beweegprestaties een veel gezelligheid in de vroege ochtend tot in de late avonduurtjes.

Maar ook mooie afstanden fietsen en daarna de workout nog eens

En ook tochtjes met een doel, als juf langs alle kinderen in de klas

Mooie afstand powerwalks in een snelle tijd

Of hele vroege wandelingen

Een leuke zelfgemaakte collage met het leuke sponsorshirt van de Powerwalking Club Nesselande

En met het shirt gesponsored door Sipke

En een zoom groepsworkout

Leuk om weer met deze foto impressie te ervaren hoe leuk we de challenges hebben ingevuld. Met veel beweging en niet onbelangrijk, heel veel gezelligheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI