Zoek je een eiwitrijk alternatief voor brood of crackers en wil je daarmee jouw eiwitgehalte in je voedingspatroon ophogen? Dan is dit een uitstekend alternatief. Het is geschikt voor mensen die willen afvallen, lactosevrij, glutenvrij en/of vegetarisch eten en niet aan hun eiwitten komen met een regulier voedingspatroon danwel koolhydraten willen minderen. En geschikt voor fervente sporters die spiermassa willen opbouwen. Ook lekker als eiwitrijk tussendoortje. Wist je dat je als vegetariër een hoger eiwitgehalte moet zien binnen te krijgen dan als vleeseter, daar plantaardige eiwitten moeilijker opneembaar zijn in je lichaam? En wist dat je de juiste combinaties van eiwitbronnen dagelijks moet maken om te voldoen aan je dagelijkse eiwitbehoefte? Hennepproteïne heeft een extreem hoge voedingswaarde en bevat alle aminozuren die je lichaam nodig heeft, wat uitzonderlijk is voor een plantaardig eiwit.
Ingrediënten
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram sesampasta
- 30 gram hennep proteïne
- het eiwit van 1 ei
- peper, zout en kruiden naar smaak
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175°C
2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of kom en mix het geheel.
3. Spreid het uit in een met bakpapier bedekte ovenschaal of bakplaat en druk het met je handen uit tot een dunne plak (crackerdunte)
4. Snij voordat je gaat bakken met een mes de plak in de gewenste crackergrootte. Ik heb langwerpige crackers gemaakt.
5. Bak de crackers in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat ze niet te donker worden want ze verbranden snel. Ze moeten wel knapperig zijn.
6. De crackers hoeven niet in de koelkast maar ik raad wel aan ze afgesloten te bewaren. Ze zijn dan een week houdbaar.
Geniet van Gezond!