Een heerlijk simpel recept met maar 4 ingrediënten, alle ingrediënten zijn al lekker op zich. Vol anti-oxidanten, vezels en ook nog eens met goede vetten. Een dergelijk gezonde koek is een ideaal tussendoortje bij afvallen, na het sporten en gewoon als je net als ik houd van lekkere gezonde tussendoortjes zonder geraffineerde suikers en nutteloze koolhydraten zoals tarwebloem (waar de meeste koeken voornamelijk van zijn gemaakt).
Ingrediënten
- 1 blik kokosmelk
- 100 gram pure chocola
- 75 gram gemalen kokos
- 200 gram noten naar keuze, grof gemalen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verwarm in een steelpan de kokosmelk met de chocolade in stukken en de kokos, op laag vuur
- Roer dit geheel door de chocolade is gesmolten
- Haal de pan van het vuur en voeg de grofgemalen noten toe
- Schep het beslag in een bakblik of smeer het uit over de bakplaat, zodat het een dikte krijg van 1 cm.
- Bak de koek in de voorverwarmde oven, 15 minuten
- Laat het geheel afkoelen en snijd of breek het in stukken (10 grote stukken kunnen er uit)
Geniet van Gezond!
Wil jij, net als ik een keer als variant heb uitgeprobeerd, in dit recept gebruik maken van een chocoladereep met 99% cacao, dan raad ik je aan 3 tl honing toe te voegen aan dit recept.
Let bij een glutenvrij dieet op onbewerkte kokosmelk.
Wil je meer heerlijk gezonde recepten, klik hier
Wil je weten wat tegenwoordig nog gezond is? En hoe jij een gezonde leefstijl er op na kunt houden? Neem dan eens contact met me op, klik hier