‘Ik twijfel of ik nu echt zo sterk ben’

In de beweeglessen “Vitaal & Fit” wordt getraind met het HIT-principe uit de functionele fitness training. Dit betekent dat het een training is met hoge intensiteit en vooral gebaseerd op trainen met eigen gewicht. Ik zeg zelf ook altijd dat mijn trainingen zeer kort maar uiterst effectief zijn. De trainingen zorgen voor een goede vetverbranding, erg handig als je wilt afvallen. Daarnaast zorgen ze voor betere conditie en meer kracht. Iedereen kan hier op zijn eigen niveau/tempo aan meedoen.

De eerste ervaringen van de deelnemers zijn uiterst positief. ‘Het parcours en de oefeningen zijn erg leuk’  en ‘heb wel een beetje spierpijn hoor, maar het voelt goed’ (Conny) en ook ‘Dit is veel leuker dan hardlopen buiten, ik kan zo makkelijk alles geven’ (Ellen) . Ik kreeg ook de vraag hoe zwaar de bal was bij de “Slam ball” oefening. De vriend van de deelneemster geloofde gewoon niet dat de deelneemster bij de training 25 kg kon optillen en met alle kracht weer op de grond kon gooien. En zelf gaf ze vervolgens aan ‘ik begon gewoon te twijfelen, ben ik nu echt zo sterk’.

Het is erg belangrijk om de oefeningen goed uit te voeren. Spiergroepen worden gebruikt die je anders misschien wel nooit gebruikt, en als deze dan verkeerd worden belast, kan het zo zijn dan je deze in 1x overbelast waardoor blessures ontstaan. Vandaar dat ik bij de uitvoering van de oefeningen als deskundig paramedisch fitness instructeur er met de neus op zit. Dus de groepen zullen nooit meer dan 6 deelnemers hebben.

En voor de eerste training in het jaar 2016 heb ik al vernomen dat wellicht ook de eerste man van 45+ mee zal doen. Wil jij ook meedoen met een leuk, iedere keer weer afwisselend beweegprogramma / HIT training, meld je dan nu aan.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI