Frisse fruityoghurt smoothie met anijs

Hoe begint je dag het liefst? Ontbijt je als een keizer of moet het snel? Met dit recept krijg je toch op een snelle manier vitamines binnen. Je kunt deze shake een dag van tevoren maken. Ook is het een prima sportdrank, eiwitten voor de spieren worden aangevuld naast de vitamines en mineralen. Met avocado krijg je ook nog eens goede vetten binnen, super goed voor als anti-aging.

Ingrediënten (voor 2 ps)

  • 2 sinaasappels, geschild en zonder pitten
  • 300 ml magere (soja)yoghurt
  • 2 rijpe bananen
  • 1 avocado (weg te laten als je alleen fruit en eiwitten wil)
  • 2 tl gemalen anijs

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de blender of staafmixer en pureer. Schenk het uit en strooi er naar wens nog een beetje anijs over. Anijs heeft ook nog eens een kramp- en hoeststillende werking.

Volgens de Chinese voedingsleer heeft yoghurt (en ook melk) een afkoelende werking  op het lichaam, m.a.w. het vergt veel van je spijsvertering. Als je last hebt van koude ledematen of van je spijsverteringsklachten en je wil hier in je voedingspatroon rekening mee houden, dan raad ik yoghurt (en ook melk) af. Bye the way, anijs heeft volgens deze leer een verwarmend effect.

En zorg er voor dat een een shake altijd dik blijft, zodat je dit met een lepel kan eten. Als je voeding wegklokt, mis je de spijsvertering in de mond, waardoor de voeding niet (goed) door je lichaam wordt opgenomen. 

Volgende week verschijnt een nieuwe shake. Heb jij nog leuke variaties op deze shake, laat ze dan achter onder aan deze blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI