Dadel sportreep

Als deze reep niet je trek stilt…. Deze reep is een perfect tussendoortje voor na het sporten. Het is niet alleen een prima tussendoortje, ook nog eens een gezond alternatief voor je bord havermout. Het is makkelijk te maken, mee te nemen en ook nog eens goed voor je darmen en je bloedsuikerspiegel.

Ingrediënten:

  • 175 gram havervlokken (grof en/of fijn)
  • 50 gram extra vierge kokosolie of roomboter, ongezouten en het liefst grasroomboter
  • 50 gram gedroogde dadels, ontpit
  • 50 gram gemengde ongebrande en ongezouten noten
  • 4 el amandelpasta of andere notenpasta
  • 3 el rauwe honing
  • 2 eieren
  • 4 druppels stevia extract of 15 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kaneel

dadelsportreep (3)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Smelt de boter en/of olie op laag vuur
  3. Klop de eieren los
  4. Meng in een mengkom alle ingredïenten door elkaar.
  5. Schep het mengsel in een ingevette cakevorm en druk het goed aan
  6. Bak het geheel in de oven ongeveer 30 minuten totdat de bovenkant bruin is.(check met een satéprikker of de binnenkant droog is, deze moet er schoon uitkomen na het prikken).
  7. Laat het afkoelen en snijd ze in repen. In de koelkast kunnen ze een kleine week bewaard worden.

Genietse! Dit is een variant op het recept van Nanne Hogeland

Let bij een glutenvrij dieet op haver dat gegarandeerd glutenvrij is. Dit is veelal te vinden bij een reformwinkel. Met het logo ‘glutenvrij’ ben je daarvan verzekerd. Ook geldt bij gedroogd fruit dat je altijd alert zal moeten zijn op toegevoegde gluten, check altijd de ingrediëntenlijst op verborgen gluten.

Alternatieven en tips:

  • vervang de dadels door ander gedroogd fruit zoals rozijnen, pruimen, abrikozen en vijgen)
  • Gebruik om het budgetvriendelijk en misschien wel kindvriendelijker te maken pindakaas (pinda is geen noot maar een peulvrucht) ipv notenpasta
  • Wikkel het geheel in een mooie folie/ bakpapier of servet met een strik er om als je het mee wilt nemen of het wilt trakteren.
Bron: Goed zoet, bakken zonder suiker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI