Dit is een lekkere, lichte maaltijdsalade, kan van te voren worden klaargemaakt. Het is een prima werklunch bijvoorbeeld om mee te nemen naar het werk.
Quinoa is een pseudograan, quinoa bevat meer eiwitten en voedingsvezels dan alle andere graansoorten, rijst, pasta en aardappelen. Bovendien is de biologische kwaliteit (BQ) van de eiwitten in Quinoa bovengemiddeld hoog. Daarnaast is quinoa in vergelijking met andere granen rijker aan vitaminen en mineralen zoals ijzer, calcium, fosfor en vitamine E en vitamine B. Kortom, een super alternatief voor granen, rijst, pasta en aardappelen.
Ingrediënten
- 300 gram quinoa
- halve komkommer
- 300 gram cherrytomaten
- 250 gram druiven zonder pit
- 300 gram gerookte kip
- 100 gram rucola sla
- 1 ui
- 2 handjes rauwe cashewnoten
- 4 el olijfolie
- sap van een halve citroen
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de cherrytomaten en de druifjes door de helft en de gerookte kip in blokjes. Bak de cashewnoten even tot bruining in een koekenpan. Bak de ui in kokosolie tot deze zacht wordt. Maak een dressing van olijfolie, citroen en peper en zout naar smaak. Doe de groenten, druiven en de kip bij de dressing en dien op.