Rode Rucola smoothie

Supergezond

Rucola, maar ook veldsla en little gem zijn de vitaminebom slavarianten onder de sla. Het zit boordevol anti-oxidanten dat veroudering tegengaat. Vervolgens zit het tjokvol vitamines en mineralen waaronder vitamine A, vitamine B11 (foliumzuur) en vitamine K waar ik nader op in wil gaan daar ze vaak onderschat worden bij gezondheidsklachten. Dit lijken onbelangrijke vitamines maar zijn nodig voor heel veel functies in het lichaam.

Vitamine A is een belangrijk vitamine en is een medicijn voor nachtblindheid, droge huid met schilfers, dof haar, een verminderde afweer en een slecht gebit. Doordat wij een vleesetend land zijn krijgen we niet vaak tekorten hiervan, toch komt dit wel vaker voor dan je denkt. Foliumzuur is niet alleen van belang voor de ongeboren foetus maar het speelt een belangrijke rol voor de aanmaak en het herstel van je DNA. Het kan ook zorgen voor het verminderen van ontstekingen, stemmingswisselingen en depressie. Daarnaast is het van belang voor een gezond hart en vaatstelsel. Vitamine K voorkomt klonteren van het bloed en zorgt voor sterke & harde beenderen. Maar niet alleen dit, ook zal deze van nut zijn bij neusbloedingen, gemakkelijk oplopen van blauwe plekken en kneuzingen, zware bloedingen bij menstruatie, bloed in de stoelgang of in de urine en bloedend tandvlees. Een heel verhaal… om vaker rucola of de andere slavarianten in je voedingspatroon te hebben 🙂

Ingrediënten (voor 2 glazen):

  • 250 ml kwark
  • 100 gram rode bosvruchten
  • 3 handjes rucola

Bereiding:

  1. Doe de kwark als eerste in de blender, dit vergemakkelijkt het blenden.
  2. En voeg vervolgens het fruit en de sla toe
  3. Blend het geheel tot een dikke massa
  4. Geniet van Gezond!

N.B. Maak een smoothie altijd dik, zodat je deze kunt oplepelen. Daarmee gebruik je de spijsverteringsenzymen in je mond voor een optimale opname van alle vitamines en mineralen uit deze smoothie door je lichaam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI