Mijn toekomstdroom als HBO Leefstijlcoach

Ik ben 15 jaar geleden van mijn chronische klachten afgekomen door het heft in eigen handen te nemen en mijn leefstijl te veranderen. Deze opgedane kennis over leefstijl in relatie tot gezondheid hebben mijn ogen geopend. Dat is de belangrijkste reden voor het opstarten van mijn eigen leefstijlcoach praktijk “Geniet van Gezond”. Zodat ik de opgedane kennis met zoveel mogelijk mensen kan delen.

Sinds 10,5 jaar heb ik mijn eigen praktijk waarbij ik met mijn rol als coach moet voldoen aan de eisen van Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Op de benaming van gewichtsconsulent was ik nooit trots, en noem me in deze rol liever de voedingscoach. Na de studie tot Voedingscoach heb ik me geschoold tot Beweegcoach en vervolgens tot Lifecoach. Ik heb sinds de afronding van deze 3 modules mezelf Leefstijlcoach mogen noemen. En heb sindsdien al zoveel klanten in mijn praktijk mogen enthousiasmeren en inspireren.

Vier jaar geleden heb ik de Powerwalkingclub Nesselande/ Nieuwerkerk opgericht, om laagdrempelig mensen letterlijk in beweging te kunnen zetten. Zo probeer ik mezelf te blijven ontwikkelen om mensen nog beter te kunnen helpen met hulpvragen op het gebied van een gezonde leefstijl.

Ik ben professioneel! Heb een wetenschappelijke achtergrond als bestuurlijke informatiekundige en heb als twintiger in mijn eerste werkjaren als extern Informatie-adviseur/ EDP auditor gewerkt, waarbij ik was aangesloten bij een Beroepsvereniging (NOREA) en me toen al moest houden aan het kwaliteitseisen voor Register EDP-auditors. 

Ik sta voor kwaliteit, voor integriteit, voor deskundigheid, ben empathisch, en zonder afhankelijk te worden van danwel afhankelijkheid te creëren bij de klant. En ik besef dat ik kwaliteit kan leveren als ik me blijf scholen. Heb ondertussen ook al veel nascholing gedaan zoals Personal Training met oog voor Diabetes, Mindfulness, Emotie-eten e.a..

Ook met mijn vorige Leefstijlcoach opleiding koos ik bewust voor een studie waar ik aangesloten kon zijn bij een Beroepsvereniging. Helaas rondde ik deze studie net te vroeg af. Daarna werd pas de Beroepsvereniging van Leefstijlcoaches Nederland opgericht. 

In de rol van HBO Leefstijlcoach wil ik als GLI-aanbieder van de COOL-interventie, mensen helpen in een GLI-traject, weer de regie over hun eigen gezondheid te pakken. In dit GLI-traject kan ik in mijn eigen club Fitwalklessen bieden, waarbij ik deze klanten meerdere keren in de week, op een laagdrempelige en gezellige manier, in beweging kan krijgen. En met deze trainingen kan ik de klanten nog beter leren kennen danwel ze nog meer inspireren, stimuleren en de positieve gevolgen te laten ervaren van buiten sporten in een leuke groep met een enthousiaste trainer.

Ondertussen ben ik HBO- Leefstijlcoach, en de volgende stap zal zijn, hoe het aanbod van de GLI te verwezenlijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI