Reuma en zuurbase evenwicht

In het teken van de WereldReumadag 2017 schrijf ik deze blog. Om meer begrip te kweken voor mensen met reuma. En begrip wordt het nieuwe medicijn genoemd tegen reumaklachten.

Wist je dat  1 op de 9 mensen in Nederland reumatische klachten heeft, waarvan je het vaak niet eens afziet of zelfs weet. Terwijl de mensen wel degelijk veel hinder van de klachten ondervinden in het dagelijkse leven. Ze kunnen meer moeite hebben met bewegen dan een gezond persoon of extreme vermoeidheid en ondraaglijke pijn ervaren. Als je wel weet dat iemand deze klachten heeft, dan is het vanaf vandaag jouw kans om begrip te tonen voor deze klachten. Jouw begrip zou wel eens het medicijn kunnen zijn voor een sneller herstel.

Naast het positieve effect van je begrepen voelen bij reumatische klachten kan zeker ook leefstijl positief bijdragen aan herstel van klachten. Ik ga in deze blog alleen verder in op reuma en voeding. Reuma wordt een verzuringsziekte genoemd. Het westerse voedingspatroon is helaas sterk verzurend. En aan verzuring van je lichaam kan je werken, namelijk door deze te ontzuren ofwel minder verzurende voeding te eten danwel basische ofwel alkalische voeding toevoegen aan je voedingspatroon. Dus de van dieren afkomstige voeding (vlees, vis, melk, kaas etc) in jouw voedingspatroon minderen en de verse groente en fruit ophogen. Dit is erg kort door de bocht maar een richtlijn. Klik hier voor de voedingstabel zuurbase evenwicht.

Wil je meer weten over reuma en voeding? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak in de praktijk Geniet van Gezond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI