Lunge Challenge

Vanaf morgen 7 december gaat de lunge challenge van start. In 2014  heb ik voor het eerst de Lunge Challenge opgestart, hier aan deden meer dan 20 deelnemers mee. Wie doet nu met me mee? In deze Challenge zal je gestimuleerd worden dagelijks actief te zijn!  Dagelijks meer beweging en dat in de vorm van een hele korte training. Dit soort krachttraining zorgt voor vetverbranding! Een korte krachttraining zoals de lunge werkt effectiever voor vetverbranding dan een kwartier wandelen, fietsen, hardlopen of andere cardio-sporten.

Krachttraining

Je hoeft niet bij iedere vorm van krachttraining aan de zware gewichten, ook krijg je kracht door te trainen met je eigen gewicht. Hierdoor bouw je heel snel spiermassa op. En spiermassa is in ons lichaam de grootste afnemer van calorieën zowel bij lichaamsbeweging als in rust. Kortom u slankt af terwijl u ligt te slapen!!! Zie ook mijn blog over krachttraining voor vrouwen.

Daarom vind ik het leuk met weer deze challenge aan te gaan! In deze Challenge zal met een korte krachttraining je spieren aan het werk gezet worden. Veel voordelen: Je hoeft het huis niet uit, het is zo gedaan en met een schema en andere deelnemers aan de Challenge stimuleer je elkaar op afstand en niet te vergeten, ook nog eens gratis. Ik heb deze periode gekozen voor de lunge omdat deze oefening de grote been en bilspieren aan het werk zet. Daar je benen en billen een groot oppervlak van je lichaam bestrijken pak je gelijk veel spieren aan. En meer spiermassa zorgt voor meer vetverbranding. Daarnaast zorgt het voor meer rompstabiliteit.

Ik zal deze Challenge in principe doen zonder materialen, jullie zijn vrij de zwaarte zelf op te voeren. Zorg er voor dat je de ‘lunge’ wel goed uitvoert, dit om klachten te voorkomen. Vandaar dat onderstaande video is bijgevoegd. Luister eerst deze instructies helemaal uit zodat we gezamenlijk er mee aan de slag kunnen….. Als je vragen hebt hoor ik ze graag.

Ik ga graag met jou  De LUNGE CHALLENGE starten. Een goed begin zo tijdens de gezellige decembermaand met vaak te veel eten! En een leuke challenge zo aan het begin van het nieuwe jaar.

Het schema

lunge challengeIk trap morgen , 7 december met 20 lunges af en zal met deze lunge challenge  graag iedereen willen stimuleren die dit leuk vindt.

Dit is voor iedereen die fysiek een goed gestel heeft, goed te doen!  Je voert het aantal lunges aan de hand van een schema op. Ik ga er van uit dat ik dan met meerdere mensen op 5 januari eindig, met het kunnen doen van 100 lunges. Daarna start ik met het programma Fit2gether waar ik wekelijks een gezamenlijke challenge aanga met de deelnemers. Graag ga ik eerst met jou de uitdaging aan van 100 lunges op 5 januari 2017! Wie kan mij stimuleren en wie kan ik met deze challenge stimuleren? Dat is de regel voor iedereen die meedoet. Ik noteer mijn ervaringen in een groep op facebook en desgewenst via een whatsapp groep (bij voldoende animo) als je geen facebook gebruikt en toch gestimuleerd wilt worden. Mail je gegevens voor whatsapp stimulans. Ik hoor graag van je…. We spreken af in deze Challenge, net als in de andere challenges van mij, elkaar door dik en dun te stimuleren, oké. Heel veel plezier en zet hem op!! Tot ziens op facebook  :-)

Laat je onder jouw reactie achter als je iets kwijt wil over de afgelopen Challenges…en ook als je tips hebt voor deze Lunge Challenge. Alvast bedankt!! En iedere reactie op mijn blogs waardeer ik.  :-) Ik heb er weer zin in!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI