Wat wil vermoeidheid jou vertellen?

Vermoeidheid is een logisch gevolg van intensieve fysieke inspanning, een dag hard werken en slaaptekort.

Ben je al moe in de vroege ochtend. Moe al bij het opstaan? Of moe bij het beklimmen van een trap op je werk, terwijl oudere collega’s jou zonder moeite inhalen. Je hebt voldoende geslapen en je hebt geen aandoening die verband houdt met vermoeidheid? Dan geeft vermoeidheid jouw lichaam een duidelijk signaal. Denk dan eens aan het onder de loep nemen van jouw voedingspatroon, beweegpatroon of de ontspanning? Geeft jouw voedingspatroon jou de broodnodige energie om de dingen te doen die je eigenlijk automatisch zou moeten kunnen doen?

Zo komen we bij de casus van een 30 jarige vrouw die we in onze praktijk sinds kort begeleiden. Ze kwam met vermoeidheidsklachten en de vraag voor coaching op het gebied van een gezonde leefstijl. Ze wil zich weer fit voelen en een strak lichaam hebben. Ze ziet er slank uit van buiten, als een model, en heeft een gezonde bmi. Dit zegt niets als je iets wil zeggen over een gezonde lichaamssamenstelling. Na meten en wegen blijkt ze het vet% te hebben van een 70 plusser. Deze vervetting kan in haar geval al voor een groot deel haar vermoeidheid verklaren. Ze bouwt geen spiermassa op maar leeft op koolhydraten, hele dag door heeft ze trek. Trek in snelle koolhydraten.

We hebben samen met haar doelen opgesteld en de eerste actiepunten bepaald voor de komende periode zoals, introduceren van voldoende eiwitrijke voeding en vetten bij iedere maaltijd en het dagelijks voldoende bewegen. De eerste ervaringen zijn “Ik vind de veranderingen in mijn voeding oprecht lekker”! We zijn reuze benieuw en horen op het volgende consult wat deze eerste stappen op weg naar een gezondere leefstijl al voor effect hebben op haar vermoeidheidsklachten en lichaamssamenstelling. Wordt vervolgd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI