Feestdagen Workout Challenge 2018

Ook dit jaar daag ik iedereen uit voor een challenge om ‘strakker’ het jaar 2018 af te sluiten, met minder vetmassa en meer spiermassa. Kom in actie!  Doe mee met de Feestdagen Workout Challenge 2018! Je verandert jouw leefstijl door dagelijks actief te zijn! Dagelijks meer beweging en dat in de vorm van een hele korte training zorgt al voor vetverbranding!

Krachttraining

Je slankt veel sneller af met krachttraining. Dit hoeft niet speciaal met zware gewichten, ook krijg je kracht zoals je misschien ondertussen al vaker van mij hebt gehoord door te trainen met je eigen gewicht. Hierdoor bouw je heel snel spiermassa op. En spiermassa is in ons lichaam de grootste afnemer van calorieën zowel bij lichaamsbeweging als in rust. Kortom u slankt af terwijl u op de bank zit!!!

Daarom wil ik met jou de Feestdagen Workout Challenge 2018 aangaan! En eigenlijk ga je de challenge met je zelf aan.

De komende 30 dagen wil ik met jou 6 dagen in de week een workout doen. Je hoeft hiervoor niet van huis, het is snel en met een schema en andere deelnemers aan de Challenge stimuleer je elkaar op afstand. De maand november staat bij mij voor sportief en de maand december staat bij mij voor feestdagen maar ook voor sportief, voor de feestdagen challenge! De oefeningen pakken de grootste spiergroepen aan, dus vet verbranden zal je.

Je gebruikt je eigen lichaamsgewicht, waarmee je in korte tijd spiermassa opbouwt. Zorg er voor dat je alle oefeningen wel goed uitvoert, dit om klachten te voorkomen. Vandaar dat onderstaande video’s zijn bijgevoegd. Luister eerst deze instructies helemaal uit zodat we gezamenlijk er mee aan de slag kunnen….. Als je vragen hebt hoor ik ze graag.

Dit keer een mix van oefeningen, namelijk allereerst de high knees om lekker op te warmen. Vervolgens een korte plank. Deze 2 oefeningen doen we op tijd. Daarna komen 2 oefeningen waarvan we de aantallen gaan tellen, namelijk de  squat en de triceps dip. Wie al eerder met mijn challenges mee heeft gedaan weet hoe je de squat en de plank goed uitoefent. Voor degenen die nieuw zijn …Kijk voor de uitvoering van deze oefeningen naar de video’s  in de gelijknamige challenges.

Zie voor de high knees uitvoering de volgende video. Ook is touwtje springen een goed alternatief voor de high knees. Als je een springtouw heb, daag dan jezelf eens hiermee uit. Jeugdsentiment 🙂

Voor de dip uitvoering kies ik voor de dip op de stoel of bank, luister deze video voor een juiste uitvoering goed uit. Als je last hebt van je handpalmen bij de druk op de stoel doe deze triceps dip oefening dan op de vloer met je voeten en je handen op de grond, klik op deze link.

Ik ga graag met jou in de komende maand december de Feestdagen Workout Challenge 2014 aan. Een goede oefening voor de feestdagen! Beweging zorgt automatisch voor een gezonde leefstijl. Je lichaam vraagt na beweging om gevoed te worden in plaats van gevuld te worden. Je lichaam is vaak duidelijker in wat het wil dan je geest. Ervaar het maar.

Het schema

Deze challenge start op 1 december met 20 seconde high knees en 20 seconde planking + 20 squats en 20 triceps dips. Wie doet er mee? Ik ga er van uit dat ik dan met meerdere mensen op 30 december eindig met het kunnen doen van alles 100 oefeningen of 100 secondes. De kans is groot dat als je mee doet, ook jouw lichaamssamenstelling eind december veranderd is met meer spiermassa en minder vetmassa. Graag ga ik met jou de strijd aan door dagelijks er een actieve leefstijl op na te houden !

Wie kan mij stimuleren en wie kan ik met deze challenge stimuleren? Dat is de regel voor iedereen die meedoet in de groepschallenge die ik organiseer op facebook. Ik noteer mijn ervaringen. Wil jij meedoen in deze groep en de dagelijkse stimulans ondervinden, ga dan naar de groepspagina en meld je aan. Ik hoor graag van je…. We spreken af ook in deze Challenge elkaar door dik en dun te stimuleren, oké. Heel veel plezier en zet hem op!!

Vanwege de feestdagen bied ik iedere deelnemer in de facebookgroep van deze Challenge een gratis weegmoment aan om te weten hoe jouw lichaamssamenstelling is. Weten = meten! Kom maar langs.

Laat je een reactie achter onder aan deze blog als je hier erg enthousiast van wordt. …en ook als je tips hebt voor deze Challenge. Alvast bedankt!! En ik vind het altijd leuk jullie reacties te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI