Gevulde dadels

Als je zoekt naar een koolhydraatrijk, vetrijk, vezelrijk EN eiwitrijk tussendoortje dan zit je met deze lekkere dadelsnack goed. De dadel is een snelle koolhydraat maar gevuld met eiwitrijke en vetrijke pindakaas wordt het toch een healthy snack, gezond voor je bloedsuikerspiegel en daarmee voor afvallen.

En vervolgens kan je deze voor een goddelijk smaakje dopen in gesmolten pure chocola, en evt verfijnen met zeezout. Zelf vind ik het heerlijker dan een bonbon, en het is een ware lekkere traktatie. En ook nog eens gezond. Perfect after workout tussendoortje, als je behoefte hebt aan snelle brandstof.

Ingrediënten (20 stuks)

  • 10 medjoul dadels (kan ook met reguliere gedroogde dadels)
  • 150 gram pure chocolade, 70+ cacao
  • 10 tl pure pindakaas (niet Calvé of andere met toegevoegde geharde vetten)
  • evt beetje grof zeezout

Bereiding

  1. Snij de dadels doormidden, verwijder de pit
  2. Vul de holte van iedere helft van de dadel op met een 1/2 tl pindakaas
  3. Leg deze op een platte schaal of bord een 1/2 uur in de vriezer om de pindakaas op te laten stijven
  4. Hak de chocolade in stukken of gebruik smelttabletten pure chocolade en smelt de chocola in een schaal boven een pan kokend water (au bain marie)
  5. Haal de hard geworden helften dadels uit de vriezer en rol ze door de gesmolten chocolade.
  6. Leg ze op een platte schaal  of bord om nogmaals uit te harden in de koelkast. Evt kan je, als de chocalade nog vochtig is, ze bestrooien met een paar korrels zeezout.

Variatietip: Vervang de pindakaas ook eens door een notenpasta als sesampasta. Sesampasta is nog zoeter van smaak dan pindakaas, en ook gezond. Sesampasta, ook wel tahin genoemd, bevat goede vetten, vitamines (Vitamine E-rijk wat goed is voor anti-aging) en mineralen.

En de tip voor warme dagen: Laat de chocolade uit het recept weg en serveer alleen de dadels gevuld met pindakaas of notenpasta.

Geniet van Gezond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI