Welk lichaamstype heb jij?

Je hebt er vast vaker van gehoord, van de lichaamstypes Appel en Peer. Maar wist je dat er ook de types zandloper en buis zijn. En al de types zijn gebaat bij krachttraining om een goed figuur te krijgen danwel te behouden.

En ieder lichaamstype heeft zijn sterke kanten, zodat ieder kan werken aan zijn figuur.

De appel

De appel heeft meestal fantastische benen, lang, slank en goed gevormd. Herken jij jezelf hier in? Dan hoop ik dat je blij bent met deze mooie bouw.

De beenspier is ook de eerste spiergroep als je als appeltype aan je figuur wil werken. Je benen nog steviger te maken door deze te versterken met krachttraining.

De mensen met dit lichaamstype hebben een type spiervezel die goed zijn vetten kan verbranden met krachttraining, en dit mag best met meer weerstand (evt met zwaardere gewichten). `Daarnaast blijft cardiotraining essentieel bij dit type.

Met een koolhydraatbeperkt voedingspatroon komt het appel type helemaal tot zijn recht. Daarnaast zal de soort voeding aangepast moeten worden aan de leeftijd, geslacht en aan jouw activiteitenniveau op een dag.

De peer

De peer heeft over het algemeen smalle schouders, elegante armen en een slanke bovenrug. Wees trots op deze mooie eigenschappen. En wil je werken aan jouw peertje, weet dat je jouw lichaam kan veranderen naar een zandlopertype.

De peer kan het beste als eerste de bovenbenen en de heupen trainen, en het voordeel is dat deze goed te trainen zijn.

De mensen met dit lichaamstype hebben ook het geluk dat ze het type spiervezel bevatten die goed vetten kan verbranden met krachttraining met veel herhalingen. Om zodoende ook de stofwisseling te versnellen. En ook cardiotraining blijft essentieel.

Ook dit type komt helemaal tot zijn recht met koolhydraatbeperking. Daarnaast zal de soort voeding aangepast moeten worden aan de leeftijd, geslacht en aan jouw activiteitenniveau op een dag. voeding van de peer zal ook aangepast moeten worden aan de leeftijd, geslacht en aan het activiteitenniveau op een dag.

De zandloper

heeft een typisch vrouwelijk uiterlijk, met de smalle taille. Hierbij is het belangrijk om de welvingen van boven- en onderlichaam zo in evenwicht te brengen, dat de smalle taille wordt benadrukt.

Dit typt kom met krachttraining tot zijn recht met oa de spiergroepen aan te pakken die overmatige welvingen, strak trekken.

En daarnaast is voor dit type een evenwichtig voedingspatroon aan te bevelen met goede vetten, complexe koolhydraten en eiwitten.

De buis

En tenslotte heb je de buis, het meest begeerde lichaamstype voor veel vrouwen daar deze niet uitdijt hahaha. Wel kan dit figuur zonder training zijn vorm verliezen. Ook dit type kan onderhuids vervetten, alleen zie je dit niet van buiten.

Dit type is goed op duurtraining. Helaas heeft dit type niet de spiervezel om zichzelf uit te dagen met zware krachttrraining. Krachttraining blijft hierbij wel noodzakelijk om in vorm te blijven. Krachttraining in de vorm van veel herhalingen en met lichte gewichten, daar kan de buis mee in vorm komen.

Daarnaast gedijt dit type het best van alle types op koolhydraten, de brandstof voor dit type. Wel zaak om zoveel mogelijk te kiezen voor complexe koolhydraten, om die vervetting tegen te gaan. En te letten op voldoende inname van goede vetten en eiwitten.

Wil je hulp om te werken aan jouw figuur?

Als leefstijlcoach en als powerwalktrainer kan ik je altijd op maat en 1:1 begeleiden vanuit mijn praktijk.

Je kunt voor de cardiotraining en spierversterking daarnaast fysiek in een groep meedoen met onze powerwalks in Nesselande en/of Nieuwerkerk Aan den Ijssel

En online of via de mail biedt ik leuke online Lekker Fit challenges aan om te werken aan meer beweging. Waarbij je in 3 weken tijd oefeningen kunt leren die jouw lichaam in een goed figuur krijgen. En waarbij je vetten verbrandt. Zonder al te veel tijd hier aan te hoeven besteden. En deze oefeningen kan je gewoon thuis op jouw geplande tijd doen. Met stimulans en steun in een groep met persoonlijke begeleiding van mij.

Op 10 mei start de nieuwe Lekker Fit Challenge. Om lekker fit te zijn voor de zomer.

.Je kunt ook in deze challenge je voeding aanpakken met mijn E-book met 63 koolhydraatbeperkte recepten (daar het gemiddelde Westerse vrouwenlichaam een appel- of peerfiguur heeft :-)).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI