Geslaagde groepssessie 2 GLI programma

Met thema “Voeding of Vulling?”

Tijdens deze sessie werd al gauw duidelijk dat alle deelnemers een gerealiseerde actiepunt of meerdere konden benoemen waar ze trots op waren.

De kleine stapjes die zijn gemaakt richting het realiseren van een doel, dragen bij tot groot succes. En dit besef te laten doordringen en het succes te vieren, dat is wat wordt geleerd gedurende dit traject.

Er werd samengewerkt in duo’s maar ook in teams. Deelnemers werden onder andere aan het werk gezet om vragen van een voedingsquiz te beantwoorden, een memory spel te spelen, en een suikertest te doen.

 En dit alles om uiteindelijk op een leuke manier een gezonde leefstijl in te voeren en daarmee lekker in de vel te zitten en af te vallen.

Dit programma is alleen gratis te volgen voor mensen met overgewicht die een verhoogd gezondheidsrisico hebben, en voor mensen met obese klachten.

Zie onder kort samengevat

Verandering van leefstijl

Verandering van leefstijl is verandering van gewoontes, die aangejaagd worden door een trigger waaruit standaard een beloning volgt. En het opknippen van de stappen van het aanleren van een nieuwe gewoonte vraagt om een vaardigheid, die we met elkaar met deze sessie hebben geoefend maar ook bij de volgende sessies blijven oefenen. Deze vaardigheid noem ik het gewoonte ontwerp.

Deze sessie ging over Voeding of Vulling, ofwel onbewerkte vs ultrabewerkte voedingsproducten. Waarbij het bespreken van eetwissels een mooie aanvulling was.

Ervaringen

Lees het mooie succesverhaal van een deelnemer die aan het revalideren is na een bedrijfsongeval.

Alle deelnemers zijn trots op de acties die ze al hebben ingevoerd. Ze vonden dit een leuke les. Leuker en speelser dan de vorige les. Ze hebben geleerd van anderen en hebben daar hun do’s maar ook hun don’ts van gemaakt. En sommigen hebben al mooie resultaten geboekt met afvallen.

De ander beter leren kennen met opdrachten in duo’s werd als prettig en leerzaam ervaren.

Bij de suikertest werden de deelnemers in 2 teams verdeeld. En de teamuitslagen over aantal suikerklontjes in een product verschilden toch wel van de werkelijkheid. Dat druivensap de boventoon voerde van veel soorten drankjes had niemand gedacht, met per glas 10 suikerklontjes. En dat je bijvoorbeeld met 2 glazen sinaasappelsap of frisdrank de dagelijkse max van snelle suikers al binnenkrijgt, daar werd de groep ook wel stil van. De conclusie was voor allen, dat het beter is meer water te drinken, thee en met mate koffie.

Start van een tweede GLI groep

Vanwege deze succesvolle start en het ervaren van veel animo staat in de week van 15 januari ’24 een nieuwe COOL groep op de planning. De groepssessies zullen maandelijks plaatsvinden op een vrijdag vanaf 19 u.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI