Kwarkbolletjes

Heerlijk om je lichaam te verwennen met zelfgemaakte broodjes in plaats van de kant en klare supermarktbroodjes. Als je jouw eigen brood of broodvervanger maakt kan jij bepalen wat je er in stopt. In plaats van dat je de standaard voedingsmiddelen koopt die voor de gemiddelde persoon gemaakt is. En voor de gemiddelde leefstijl (gemiddeld gezond en actief)

Want ben jij wel zo gemiddeld? Heb je een gemiddelde westerse lichaamsbouw? Kan je lichaam goed functioneren op een gemiddeld eetpatroon? Hoe gezond ben jij? En hoe actief?

Een voorbeeld. Als je reumatische klachten hebt, kan je namelijk beter granen en vleesprodukten matigen danwel mijden. Deze producten kunnen namelijk je benodigde zuur-base evenwicht in je lichaam uit balans brengen en zorgen voor meer klachten.

Deze zelfgemaakt kwarkbolletjes heb ik grotendeels van (glutenvrije) haver en kwark gemaakt.

Lekker eiwitrijk, goed om je lichaam in de vetverbranding te houden en je lichaam te kunnen laten herstellen na ziekzijn en sporttraining. En lekker om af te vallen.

En wil je meer van dit soort recepten? Ga dan naar mijn pagina met recepten.

Leuk als ik je als gediplomeerd BGN voedingscoach kan helpen!

Ingrediënten (voor 6 bolletjes)

  • 150 gram havermeel
  • 150 ml volle kwark
  • 50 gram gemengde noten en zaden
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • evt garneren met 2 el sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Hak de noten in stukjes en snij de abrikozen in stukjes.
  3. Meng alle ingrediënten en vorm er 6 bolletjes van.
  4. Evt door 2 el sesamzaad rollen
  5. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Geniet van Gezond!

Laat je weten hoe lekker jouw lichaam dit vond 🙂

Tip: Wil je dit recept koolhydraatarm maken, vervang de gedroogde abrikozen door 50 gr (diepvries) rode bosvruchten, en laat de honing achterwege. Wil je gluten mijden, kies dan voor glutenvrije haver. Kwark is al een lactose arm product, maar wil je er een lactosevrij recept van maken, vervang de kwark dan door kokosyoghurt (nauwelijks eiwitrijk). En voeg er dan een half schepje hennep proteïne aan toe als je lichaam extra eiwitten nodig heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI