Linzen pompoencurry

Dit Curry recept met de hoofdingrediënten linzen en pompoen is super lekker met koude dagen. Gezond, koolhydraatbeperkt, vezelrijk, eiwitrijk, en met de goede vetten. Heerlijk met rijst.

Wist je dat pompoen en andere oranje groentes, veel vitamine A bevatten. Goed om de virussen te weerstaan die rond gaan. En dat kerriepoeder ontstekingsremmend en verwarmend is en een overvloed aan anti-oxidanten bevat.

Ingredienten (voor 2 ps)

  • 400 gr pompoen (evt uit de diepvries)
  • 200 ml kokosmelk of 50 gr santen
  • 100 gram cherry tomaten
  • 100 gr gedroogde rode linzen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 stukje gember a 5 cm
  • 1,5 el kerriepoeder
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 2 el kokosolie

Bereiding

  1. Snij de ui, knoflook en gember in kleine stukjes
  2. Maak er boemboe pasta van in een vijzel
  3. Bak deze pasta in de kokosolie een paar minuten
  4. Voeg vervolgens de kerriepoeder en de komijn toe en roer
  5. Bak ook dit weer een paar minuten
  6. Voeg vervolgens de pompoen, geschild en in stukjes, toe aan het kruidenmengsel, en roer
  7. Laat dit geheel 5 minuten bakken
  8. Voeg 300 ml bouillon toe en de kokosmelk . En als je santen gebruikt kan je nog 200 ml extra water toevoegen aan de bouillon.
  9. En voeg tenslotte de afgespoelde linzen toe en de tomaten.
  10. Laat de curry 15 minuten zachtjes koken.
  11. Wil je wat zachtere pompoen, laat het dan nog 10 minuten langer op het vuur staan
  12. Serveer de linzen pompoencurry met zilvervliesrijst.

Geniet van Gezond!

En laat een reactie achter als je vragen hebt , een leuke tip hebt, of je wil gewoon laten weten dat je het een lekker recept vindt 🙂 Dat hoor ik uiteraard graag.

Lieve groet,
Monica

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI