Sporters overnight oat

Havermoutpap, je kent het wellicht van vroeger. En sommige mensen hebben er nare herinneringen bij, zoals ik er 1 van ben, hahaha. Die velletjes van de kokende melk, herken je dat? Ook hoorde ik dit laatst weer van een klant, die wel zocht naar een eiwitrijk ontbijtje, maar echt geen trek had in een ouderwetse havermoutpap . Zij is overgegaan op de overnight dat, maar dan zonder zuivel, dit vanwege het verkoelende effect van de zuivel (Traditionele Chinese Geneeskunde)

Ik maak tegenwoordig dit papje voor mezelf lekker door de haver een nachtje te weken in water. Ze hebben hier een leuke term voor bedacht, Overnight Oats. En deze pap hoef je echt niet te maken met melk. Wij mensen, zijn de enige levende wezens die de melk van andere soorten levende wezens drinken. Eigenlijk best raar toch.

Je kunt havermout ook maken met water, of met een plantaardige melk. Vergeet dan alleen de eiwitrijke bron niet toe te voegen aan deze maaltijd, anders mis je de eiwitten. Wist je trouwens dat veel mensen, in ieder geval kom ik ze vaak tegen in mijn praktijk, te weinig eiwitten binnen krijgen. En dat daardoor oa het afvallen niet lukt. Of spieropbouw niet werkt.

Dit sporters recept is een perfect herstelontbijtje voor na een training.

Sporters havermoutpap

Ingrediënten voor 1 ps

 • 250 ml (plantaardige) melk of water
 • 7 el havervlokken
 • 100 gram ananas
 • 1 el chiazaad
 • 1 el kokosvlokken
 • 1 el walnoten in stukjes

Bereiding (gedeeltelijk de avond van te voren)

 1. Doe de avond van te voren de melk of het water tezamen met de haver in een weckpot of afsluitbare (schoongemaakte jam)pot.
 2. Doe het havermoutmengsel in een schaal. Evt kan je het nog vluchtig opwarmen als je een warm ontbijtje wil
 3. Garneer dit met de overige ingrediënten
 4. Geniet van gezond!

Variaties: Je kunt ook havermout gebruiken. Je hebt alleen met havervlokken het complete graan, zonder dat voedingsstoffen zijn verdwenen door de bewerking naar havermout.

Weet je datjes:

 • Wist je dat chiazaad een goede eiwitrijke bron is. En vol omega 3 zit, de ontstekingsremmer en hersteller na het sporten.
 • En walnoten ook.
 • Ananas een pijnstillende eigenschap heeft. En tegelijk je immuunsysteem een boost kan geven.

#zievoedingalsmedicijn

Wil je meer weten of voeding als medicijn, reageer onder in dit bericht of neem contact met me op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI