Zomerse spinaziesmoothie

Spinazie is wat mij betreft een superfood met stip op nr 1, en het is ook nog eens van eigen bodem. Het zit boordevol anti-oxidanten dat veroudering tegengaat. Vervolgens zit het tjokvol vitamines en mineralen waaronder vitamine A, vitamine B11 (foliumzuur) en vitamine K waar ik nader op in wil gaan daar ze vaak onderschat worden bij gezondheidsklachten. Dit lijken onbelangrijke vitamines maar zijn nodig voor heel veel functies in het lichaam.

Vitamine A is een belangrijk vitamine en is een medicijn voor nachtblindheid, droge huid met schilfers, dof haar, een verminderde afweer en een slecht gebit. Doordat wij een vleesetend land zijn krijgen we niet vaak tekorten hiervan, toch komt dit wel vaker voor dan je denkt. Foliumzuur is niet alleen van belang voor de ongeboren foetus maar het speelt een belangrijke rol voor de aanmaak en het herstel van je DNA. Het kan ook zorgen voor het verminderen van ontstekingen, stemmingswisselingen en depressie. Daarnaast is het van belang voor een gezond hart en vaatstelsel. En met een portie van 200 gram heb je hier al voldoende van binnen. Vitamine K voorkomt klonteren van het bloed en zorgt voor sterke & harde beenderen. Maar niet alleen dit, ook zal deze van nut zijn bij neusbloedingen, gemakkelijk oplopen van blauwe plekken en kneuzingen, zware bloedingen bij menstruatie, bloed in de stoelgang of in de urine en bloedend tandvlees. Ook hier krijg je met een portie van 200 gram, voldoende van binnen. Een heel verhaal… nu het recept van deze heerlijke smoothie 🙂

zomerse spinaziesmoothie

Ingrediënten (voor 4 glazen):

  • 4 handjes verse spinazie
  • 1 peer
  • 6 grote dadels (ontpit)
  • 2 snufjes kaneel
  • 500 ml water (met evt ijsblokjes)

 

Bereiding:

  1. Schil de peer, ontdoe deze van het klokhuis en snij het in blokjes.
  2. Doe vervolgens het water in de blender en voeg vervolgens de overige ingrediënten toe.
  3. Heerlijk met ijsklontjes als het warm is.
  4. Drink smakelijk!

N.B. Met noten, zuivel of plantaardige melk pak je ook nog eens de vetten en eiwitten mee.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI