Een recept voor de koffieliefhebber zoals ik. Ik hou van koffie, heb wel geleerd in de loop der jaren om de hoeveelheid te matigen. Want koffie is niet altijd zo goed. Koffie is een echte oppepper en kan je hormonen uit balans brengen. Even een weetje, ik heb deze bowl gegeten in lunchtijd, na een vastenperiode in de ochtend.
Koffie heeft naast oppeppende eigenschappen (in sommige situaties een positieve eigenschap) de volgende voordelen. Bij duursporten zorgt koffie voor langdurige energie. Het kan de motor van de vetverbranding aanzetten, mits je niet te veel er van neemt (max 3 kopjes per dag), kan de kans op depressie verminderen, bevat geen kcal en het is op zijn tijd gewoon lekker.
Ingrediënten
- 100 gram diepvries rood fruit
- 200 ml (plantaardige) yoghurt
- 1/2 avocado (hou een paar stukjes apart voor de garnering
- 1 gedroogde dadel (zonder pit)
- 3 el sterke koffie of espresso
Voor de garnering:
- handje kokosvlokken
- paar pecannoten
- en een paar stukjes avocado
Bereidingswijze
- Doe de bovenste 5 ingrediënten in de blender
- Doe het mengsel in een diepe bowl
- Garneer met kokos, stukjes noot en avocado stukjes
Eet smakelijk!