Een heerlijke verantwoorde pizza die makkelijk en snel te bereiden is. Met lekker veel groente en ook nog eens eiwitrijk en glutenvrij. Wat wil je nog meer als je denkt aan de slanke lijn en aan ‘snackfood’, zoals de pizza.
Ingrediënten voor de bodem
- 200 gram havermeel, glutenvrij (of haver gemalen)
- 200 gram volle kwark
- 200 gram spinazie
- 4 eieren
- 2 el italiaanse kruiden
- 1 tl baking soda
- snufje zout en peper
Ingrediënten voor de topping
- 200 ml tomatenpuree
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 4 plakken rauwe ham
- 2 bollen mozzarrella
- parmezaanse kaas ter garnering
Bereidingswijze
1. Voor de bodem warm je de oven voor op 180 graden. Je doet alle ingrediënten in een goede blender / keukenmachine en mix deze tot er een goed beslag uit komt. Je bekleed een bakplaat met bakpaier en spreidt het beslag hier op uit tot een dunne egale laag. Dit bak je in 15 a 20 minuten gaar, het bruint al licht.
2. Als de bodem gaar is, kan je deze beleggen. Smeer 200 ml tomatenpuree uit, waarna je het beleg naar keuze. Bij deze pizza heb ik het belegd met paprika en rode ui, en mozzarella en rauwe ham. Je kunt het geheel nog extra bestrooien met parmezaanse kaas waarna deze klaar is om nog een kwartier in de oven verder te bakken. Geniet van gezond!