Irene: “Ik voel me sterker dan ooit van binnen”

Hallo,

Mijn naam is Irene en ik voel me sterker dan ooit van binnen!

Anderhalf jaar geleden had ik last van mijn jaarlijkse winterdip, leefde meer voor anderen en had een laag zelfbeeld. Ik woog op dat moment 71 kg en met mijn lengte van 1:59 meter was dit echt te veel. Ik voelde me futloos en als ik in de ochtend uit bed kwam voelde ik alsof ik 80 jaar was

Mijn goede voornemen voor 2014 was dan ook: AFVALLEN zoals zoveel anderen met mij. Ik werd lid van de sportschool. Het ging lekker, ik was lekker aan het afvallen en ik was ook regelmatig aan het sporten. Na een half jaar bleef ik steken op 62 kg, op zich een leuk resultaat na 6 maanden. Maar ik was erg bang voor de winter 2014/2015 aangezien ik wel vaker lekker afgevallen was, maar in de jaarlijkse winterdip kwamen de kilo’s gewoon weer gezellig terug en vaak kwamen er dan ook weer extra kilo’s aan.

Na een afspraak met Monica van “Geniet van Gezond” begon ik bewuster te eten en zowaar nog meer af te vallen! Eenvoudig uit te voeren voedingsadviezen en vooral alles proberen en proeven (ik houd eigenlijk van alles, maar heb gewoon vaste gewoontes en probeer eigenlijk niet vaak nieuwe smaken) zorgden ervoor dat ik nu na nog eens een vol jaar 56 kg weeg, dus ondanks de winterdip ben ik nog ruim zes kilo extra ben afgevallen.

Ik voel en voelde me al snel tijdens de begeleiding van Monica zoveel beter en ik had nauwelijks nog last van de winterdip. Ik kreeg inzicht in mijn voedingspatroon maar ook oude gedachtepatronen en gevoelens werden duidelijk. Ik kreeg controle over oude ingesleten patronen wat me zeer goed deed en waardoor ik zelfs op mijn werk mijn stem deed gelden. Dat sporten in de buitenlucht bij heeft gedragen aan een beter gevoel, ben ik ondertussen van overtuigd. Ik ben hierdoor een veel gezelligere, vrolijkere partner en collega geworden! Voldoende beweging en gezonde voeding is nu echt in mijn leefstijl ingebakken.

Ik loop nu zowat dagelijks in mijn lunchpauze hard, heb ondertussen meegedaan aan een 1/16 triatlon, een 10 km hardlooprun en heb plannen voor een 1/8 triatlon. Zelfs mijn eigenwijze man heb ik door mijn leefstijl kunnen stimuleren en is ook meer op gaan letten dat er gezondere voeding zijn mond binnen gaat.

hardlopende Irene   Bestand 25-08-15 17 01 34

Ik heb veel doorzettingsvermogen gekregen door telkens oplossingen te bedenken samen met Monica voor problemen waar ik tegenaan liep, en mijn motivatie werd steeds groter naarmate het resultaat beter zichtbaar werd. Zo leuk ook dat Monica bij de “Leontiens Ladies Run” me stond aan te moedigen, ik heb daar zelfs een PR neer kunnen zetten van de 10 kilometer in 58:24 min. Iets wat ik nooit had verwacht en als iemand dat had voorspeld, had ik ze uitgelachten.

Ik kijk nu weer graag naar mijzelf in de spiegel, en ik voel me sterker dan ooit van binnen! Fijn om nog regulier contact met Monica te hebben, al is het maar voor het bestellen van supplementen zoals de omega 3 olie, de vitamine D druppels en de multivitaminen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI