Vegan en afvallen

Als je veganistisch bent is het zaak om de juiste eiwitbronnen te combineren en er voldoende van binnen te krijgen. Maar vegan en afvallen is prima te doen. Dit is vanmorgen weer gebleken. Mijn lieve klant van vanmorgen is veganistisch. Voor mij wel een omschakeling qua voedingsadviezen, want er zijn relatief weinig voedingsmiddelen hoogwaardig in de eiwitten, die voldoen aan de voedingsprincipes van een veganist.

Maar nu heeft deze klant toch een kilo verloren waarvan de helft aan vet. Dit is fijn want aan het begeleidingstraject bij mij is een crashdieet vooraf is gegaan waardoor je juist dikker en dikker wordt, bij ieder beetje wat je maar extra eet. Deze klant gaat weer wennen aan meer eten en ze is lid geworden van de sportschool waarvan ze bijna dagelijks gebruik maakt. En naast een gezond voedingspatroon met voldoende energie is het opbouwen van spiermassa erg belangrijk voor afvallen. Spiermassa is de slurper van vet, je vet wordt na krachttraining zelfs verbrand in je slaap, ook wel de after burn genoemd. Ze voelt zich al veel fitter. Ik ben nu al trots op haar!

Het gaat goed met deze klant, ook al is ze nog maar net begonnen met het werken aan een gezonde leefstijl, ik heb er alle vertrouwen in dat ze een gezondere mindset kan opbouwen  en nooit meer aan de diëten gaat.

Ik heb haar een voor deze tijd van het jaar toepasselijk recept van een pompoenmuffin meegegeven waarin ze de eieren gaat vervangen zodat ze er een veganistische versie van kan maken, zoals met 1 banaan of met 6 el notenpasta, met 1/2 kopje tahoe of met een 1/2 kopje yoghurt. Zelfs met lijnzaad, chizaad, arrowroot of appelmoes kunnen lekkere cakejes gemaakt worden zonder eieren. Lekkerrrr

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI