Planking Challenge

Ook deze nazomer gaan we weer van start met een Planking Challenge. Wil jij nu eens de zomer ‘strakker’ afsluiten met minder vetmassa en meer spiermassa? Dan is het nu tijd om in actie te komen. Doe mee met de Planking Challenge! Je verandert jouw leefstijl door dagelijks actief te zijn! Je denkt bij afvallen misschien eerder aan hardlopen, fietsen of een andere sport die gericht is op uithoudingsvermogen…. maar het resultaat is er vaak niet naar. Hardlopen en fietsen stimuleren zeker de vetverbranding maar je slankt er niet snel en makkelijk mee af. Dagelijks meer beweging en dat in de vorm van een hele korte training zorgt al voor vetverbranding!

Krachttraining

Je slankt veel sneller af met krachttraining. Dit hoeft niet speciaal met zware gewichten, ook krijg je kracht door te trainen met je eigen gewicht. Hierdoor bouw je heel snel spiermassa op. En spiermassa is in ons lichaam de grootste afnemer van calorieën zowel bij lichaamsbeweging als in rust. Kortom u slankt af terwijl u op de bank zit!!! Zie ook mijn blog over krachttraining voor vrouwen.

Daarom wil ik met jou de Planking challenge aangaan!

Het is met de natte en koude dagen voor de boeg heel verleidelijk om gelijk in je oude ritme van opstaan, werken en naar bed gaan te vervallen. Vandaar dat ik in deze Challenge een hele korte krachttraining aanbied die je thuis kunt oppakken. Je hoeft niet van huis, het is snel en met een schema en andere deelnemers aan de Challenge stimuleer je elkaar op afstand. De maand november staat bij mij voor Planking, de oefening waarbij een zwaar beroep wordt gedaan op verschillende spiergroepen die zich over het gehele lichaam bevinden en vooral de buikspieren aanpakken.

 

Je gebruikt je eigen lichaamsgewicht, waarmee je in korte tijd spiermassa opbouwt. Zorg er voor dat je de ‘plank’ wel goed uitvoert, dit om klachten te voorkomen. Vandaar dat onderstaande video is bijgevoegd. Luister eerst deze instructies helemaal uit zodat we gezamenlijk er mee aan de slag kunnen….. Als je vragen hebt hoor ik ze graag.

Ik ga graag met jou deze maand  De PLANKING CHALLENGE aan. Een goede oefening voordat de feestdagen naderen 🙂 Beweging zorgt automatisch voor een gezonde leefstijl. Je lichaam vraagt na beweging om gevoed te worden in plaats van gevuld te worden. Je lichaam is vaak duidelijker in wat het wil dan je geest. Ervaar het maar.

De schema’s

plankingschemalichtere variant 30-day-plank-challenge

Deze challenge is in de herhaling nu ook weer in september 2015 gestart met dag 1, 20 seconden planking. Ik volg dit zwaardere schema. Voor als je de lat van 5 minuten planking te hoog vindt liggen heb ik een lichter schema toegevoegd. Deze begint met 10 sec planking en eindigt met 90 seconden. Dit is voor iedereen die fysiek een goed gestel heeft, goed te doen!  Je voert het aantal seconden planking aan de hand van een schema op. Wie doet er mee? Ik ga er van uit dat ik dan met meerdere mensen op 30 september eindig met het kunnen doen van 5 minuten danwel 1,5 minuut planking. Ieder zijn uitdaging. De kans is groot dat als je één van deze 2  schema’s volgt en je met mij mee doet, ook jouw lichaamssamenstelling veranderd is met meer spiermassa en minder vetmassa. Graag ga ik met jou de strijd aan door dagelijks er een actieve leefstijl op na te houden ! Wie kan mij stimuleren en wie kan ik met deze challenge stimuleren? Dat is de regel voor iedereen die meedoet. Ik noteer mijn ervaringen op facebook. Jij ook. Ik hoor graag van je…. We spreken af ook in deze Challenge elkaar door dik en dun te stimuleren, oké. Heel veel plezier en zet hem op!!

Benieuwd naar een volgende challenge en wil je je alvast daarvoor aanmelden, laat dan een reactie achter onder aan deze blog. …en ook als je tips hebt voor de Planking Challenge. Alvast bedankt!! En iedere reactie op mijn blogs waardeer ik.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI