Koude training

Met koude training ontdek je de kracht kou. Je kunt de training doen met koud water, in de sneeuw, of gewoon de temperatuur bij kou buiten, binnenshuis lager zetten.

Met koude training maak je extra bruin vet aan. Dit bruine vet zorgt voor vetverbranding in rust, zorgt voor een betere interne thermostaat, verbetert de doorbloeding van je spieren en daarmee zorgt het voor sneller spierherstel, verhoogt je weerstand en het kent nog veel meer voordelen, volgens o.a. onze Iceman Wim Hof. Lees verder over meer voordelen van koud douchen https://www.womenshealthmag.com/…/koud-douchen-voordelen/ 

Koud afdouchen

Ik ben een voorstander ervan om na iedere ochtend training lekker koud af te douchen. Je kunt starten met warm douchen, waarna je aan het einde de kraan op zijn koudst zet.

Blote voeten in de sneeuw

Je kunt zoals ik al aangaf de koude training ook doen als het sneeuwt door bijvoorbeeld met blote voeten in de sneeuw te staan of te lopen. Ook hiermee zal je de voordelen ervaren van koude training.

Met blote voeten in de sneeuw

Dippen in koud water

En helemaal in is het dippen in open en koud water. Je hebt zelfs een dipkaart, waar je bij een groep kunt aansluiten die bij jou in de buurt dit doet. Koen de Jong, die deze dipkaart heeft ingevoerd, heeft de overtuiging, “Hoe kouder het water, hoe meer effect je hebt van deze koude training”.

Samen met Gillian dippen in de Zevenhuizerplas

Thermostaat een paar graden verlagen

Daarnaast kan je al heel laagdrempelig de koude training ervaren door thuis de thermostaat steeds een graadje lager te zetten. We zijn over het algemeen zo verwend met de verwarming in huis. Ons lichaam kan die kou over het algemeen goed aan. En je kunt je ook in huis , hier op kleden. Nog milieu bewust ook als je wat minder de verwarming opstookt.

Veel plezier van de koude training en geniet van de voordelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI