Ik zet mijn auto verder weg van mijn werk (GLI succes)

Welke mooie successen er mogelijk zijn bij deelname aan de GLI vertelt ook Diana (fictieve naam), een GLI deelneemster.

De GLI is de Gecombineerde Leefstijl Interventie, die ik aanbied in de vorm van mijn COOL-programma. Het is een 2 jarig porgramma, voor mensen met overgewicht, dat wordt vergoed vanuit de basisverzekering, dus zonder eigen kosten te volgen. Onder in deze blog vertel ik hier meer over.

Diana vertelt

Focus op bewegen

Mijn nadruk in de kleine stapjes die ik opgesteld heb, ligt op bewegen en niet op voeding, in de zin van WAT ik eet. Dit omdat het waarschijnlijk niet reëel is dat ik veel gewicht zal verliezen omdat ik afhankelijk ben van cortisol.

Succes op het gebied van voeding

Aangezien ik een emotie eter en een externe eter ben, is het voor mij belangrijk te signaleren WAAROM ik eet en dat ik elke keer incheck bij mezelf. Al wel wat leuke successen behaald waar ik trots op was: ik was op weg naar het ziekenhuis, waar ik een controle had, het was drie uur in de middag en ik was wat gespannen en had echt trek; normaal zou ik iets ongezonds hebben gekocht en nu kocht ik een banaan!! 

Ik krijg weer lol in gezonde maaltijden maken en etiketten lezen: ik kook in het weekend grote gezonde porties en vries dat in. Doordeweeks pak ik wat uit de vriezer. Valkuil is nog wel een lekker kant en klare Engelse Pie. Ik ben niet zo’n bakker, maar dat zou ik wel zelf willen leren maken. 

Ik vond dat ik goed bezig was, maar ben na een maand maar  600 gram afgevallen, daar ben ik dan teleurgesteld over, dus ik sta gewoon niet meer vaak op de weegschaal. Ik wil me focussen op HOE ik mij voel en niet op mijn gewicht (heb aan arts gevraagd of er een kans is dat mijn rug-vet nog verdwijnt; hij kan daar geen uitspraken over doen)

Ik wil lange afstanden wandelen

Mijn lange termijn doel is lange afstandswandelingen maken en ik richt mij op meer bewegen. Ik zet mijn auto verder weg van cliënten en kantoor. Maar door de week kom ik meestal rond de 5000 stappen per dag. Op mijn drie vrije dagen wandel ik meer. Maar ben ik ook beperkt in mijn tijd omdat ik in het weekend gemiddeld vier uur per dag met mijn neus in mijn studie boeken zit.

Het rekken en strekken in de ochtend zit er nu echt wel in en zelfs twee extra oefeningen toegevoegd; ook het doen van beenoefeningen tijdens het tandenpoetsen zit er in.

Mijn actiepunten

Ik wil gewoon doorgaan zoals nu, steeds meer kleine stapjes toevoegen. Mijn eerste stappenplan op de koelkast is bijna vol: nieuwe lijst uitprinten en weer doelen erop zetten.

Meer info over de GLI

Een GLI-programma is geen dieetprogramma, maar een programma gericht op een duurzame gedragsverandering, met meetbare verbetering in de leefstijl.

Het programma is bedoeld voor iedereen vanaf 16 jaar, met een BMI vanaf 25, die gemotiveerd is om het hele programma te volbrengen. Het kent zowel individuele als groepssessies. Gemiddeld is er 1x in de maand een contactmoment.

Om deel te kunnen nemen aan mijn COOL programma heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig. Meer info

Maak een afspraak voor nadere kennismaking met mij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI