Breakfastpunt van Rens Kroes

Een lekkere havermoutpunt voor het ontbijt, als tussendoortje, voor na het sporten, maar ook voor de lunch. Dit recept is in de basis van Rens Kroes en een beetje van mezelf šŸ™‚

Heb je een drukke werkdag voor de boeg, dan neem je bijvoorbeeld een flink stuk. Voor als tussendoortje, kan je mooi af met een klein puntje. Het verzadigd, is makkelijk mee te nemen en niet te vergeten, het is heel makkelijk klaar te maken. En uiteraard gezond en verantwoord. Om mee te nemen kan je het ook in een cakevorm bakken, dan kan je het in plakjes meenemen.

Nog even een paar leuke weetjes over het eten of gebruiken van haver in vergelijking met tarwe of spelt:

  1. Een betere stofwisseling
  2. Minder vet- en meer spieropbouw
  3. Kan oa darmkanker voorkomen
  4. Je kan een reinigend masker voor je gezicht maken van havermout.
  5. Vochtaftreksel van havermout kan verlichting van de symptomen van waterpokken geven
  6. En meer … heb jij nuttige aanvullingen, laat je het me dan weten?

havermoutpunt

Ingrediƫnten

  • 4 eieren
  • 4 bananen
  • 120 gram havervlokken
  • 1 handje gedroogde pruimen (uiteraard ook ander gedroogd fruit mogelijk)
  • 1 handje pitten (mix van bijvoorbeeld zonnebloem en pompoen)
  • 2 tl kaneel
  • merg van 1/2 vanillestokje
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el geraspte kokos voor de topping

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een ronde taartvorm of een cakevorm (als je plakjes wilt snijden) in
  3. Meng alle ingredienten met uitzondering van de pitjes en de gerapste kokos in een kom en mix het geheel.
  4. Voeg vervolgens de pitten toe en meng het geheel
  5. Doe het mengsel in de ovenvorm en strooi de geraspte kokos over het mengsel. Bak het 15 minuten in het midden van de oven. En klaar is de cake.

Eet smakelijk! Laat je nog even weten welke variant jij van deze taart hebt gemaakt?Ā  En vooral wat je er van vond šŸ™‚ Alvast bedankt.

Te volgen op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *