Geslaagde start van het COOL Leefstijlprogramma

Mijn eerste GLI groep

De start van het COOL Leefstijlprogramma (GLI) met mijn eerste groep op 27 oktober was succesvol!

De 8 aanwezige deelnemers (helaas kon niet iedereen bij de start aanwezig zijn) maakten met elkaar kennis in duo’s. Wie is de ander? Waar gaat de ander aan werken? Met deze antwoorden mocht de 1 de ander daarna voorstellen in de groep.

Het was niet alleen serieus werken, ook werd er veel gelachen. Werken aan je leefstijl mag ook leuk zijn!

Ook het “hoe te werken aan verandering van leefstijl”, kwam aan bod. Zie het onder kort samengevat

Verandering van leefstijl

Verandering van leefstijl kan pas duurzaam zijn als je in kleine stapjes, je oude gewoontes gaat vervangen door nieuwe gewoontes. En je doet dit in kleine stapjes, zodat je oerbrein niet wakker gemaakt wordt.

Ervaringen

Na de intake bij mij, gaven de meesten hun motivatie voor deelname aan de GLI minimaal een 8 op de schaal van 0-10, muv van 1 iemand die zijn motivatie een 7 gaf, daar hij al van alles had geprobeerd.

Allen ervaarden herkenning na de eerste groepssessie. Herkenning bij de ander in de ‘struggles’ rondom afvallen. De sfeer in de groep werd als fijn ervaren. Ook werd gewaardeerd dat er tips en ervaringen onderling werden uitgewisseld. En ik kreeg terug dat het fijn was om die stok achter de deur te ervaren van mij, al direct na de intake en in het vervolg van het leefstijlprogramma.

Start van een derde GLI groep

Vanwege de successen van de eerste 2 GLI groepen en het ervaren van veel animo staat in of na de zomer, bij voldoende animo, op een dinsdagmiddag een derde GLI groep op de planning.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI