Hallo, ik ben Monica van der Knaap. Eigenaar van Geniet van Gezond, de praktijk voor leefstijlbegeleiding en eigenaar van de Power Walking Club Nesselande en Nieuwerkerk aan den IJssel.

Ik neem je graag mee op jouw weg naar puur gezond eten, gezonde overtuigingen en een gezonde leefstijl, zonder diëten,  afslankmiddelen en over de top sporten! Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

Zie leefstijl als medicijn

Voor een goede gezondheid, zonder gezondheidsklachten, is een gezonde leefstijl noodzakelijk.  Een gezonde leefstijl laat je lekker in je vel zitten en op goed gewicht te blijven danwel komen.  Het werkt daarnaast preventief om welvaartsklachten als diabetes, verhoogd cholesterol en hart-en bloedvaataandoeningen te voorkomen. En in deze tijden is een gezonde leefstijl van essentieel belang om je weerstand te verhogen en daarmee het krijgen van virussen als het corona virus te voorkomen en allergieën tegen te gaan. Lees succeservaringen uit onze praktijk en andere leefstijl-succesverhalen.

Scholing

Met mijn achtergrond als universitair geschoolde Econoom, post doctoraal EDP- auditor en informatie-adviseur scholing kan ik jou goed helpen jouw doelen te bepalen en helder voor ogen te houden. Ik heb me vanaf 2011, vanwege mijn eigen (nu reeds overwonnen) auto-immuunklachten, verdiept in de relatie voeding  / beweging / ontspanning en  klachten. Omgeschoold ben ik tot voedingscoach / gewichtsconsulent, tot lifecoach en tot beweegcoach, kortom tot leefstijlcoach. Door mijn inschrijving in het Beroepsregister van Gewichtsconsulenten (BGN) kan ik je garanderen dat je bij mij de begeleiding krijgt die nodig is om verantwoord af te vallen. Als BGN erkend gewichtsconsulent worden mijn consulten voor leefstijlbegeleiding vergoed bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Klik verder naar de vergoedingen

Daarnaast ben ik gediplomeerd Life Coach, Beweegcoach / Functional Personal Trainer, gecertificeerd Kangoo Jumps instructor, Paramedisch fitness instructor en sinds kort gecertificeerd Power Walking instructeur.  De 1-jarige opleiding tot Personal Trainer voldoet aan de kwaliteitseisen van de NASM en de EHFA. Dit betekent dat je bij mij verantwoorde training kan volgen, gericht op blessurevrij sporten. Daarnaast heb ik het keurmerk ‘Personal trainer met oog voor Diabetes’ mogen krijgen.

Print  

Interesse in gezondheid

De interesse in voeding heb ik meegekregen van huis uit. Mijn moeder is Indisch en lekker en gezond eten is mij met de paplepel ingegoten. Ook sporten heeft mijn interesse altijd gehad.
Het krijgen van chronische klachten was voor mij ook een oorzaak om me te verdiepen in de relatie tussen leefstijl en gezondheid. Chronische klachten ontstaan niet zomaar bij gezonde mensen, zei de de homeopaat die ik bezocht voor deze klachten. Verkeerde voeding, een verkeerde leefstijl of gebrek aan innerlijke rust, kan leiden tot chronische klachten, overtuigde ze me.

Ik besef dat ik me vroeger heb laten meeslepen door de welvaart van nu: Veel voeding met slechte vetten en suikers waar je lichaam niets mee kan, de auto of het openbaar vervoer nemen omdat deze toch binnen handbereik is zijn. De huidige welvaart stimuleert niet de signalen van je lichaam te onderkennen en deze te vertalen naar rust, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak. Ook al ben je geschoold en heb je een goede baan, het belangrijkste blijft toch het welzijn van je eigen persoon. Zonder dat je het in de gaten hebt word je geleefd! In 3 jaar tijd 14 kg lichter en zo veel wijzer, voel ik alsof ik de hele wereld aan kan! En weer net zo licht als voor de bevalling van mijn 2 zonen. Het kan echt!

Wil jij op een verantwoorde manier afvallen en hulp op maat, van mij, maak een vrijblijvende afspraak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI