Home > Even voorstellen

Hallo, ik ben Monica van der Knaap. Eigenaar van Geniet van Gezond, de praktijk voor leefstijlbegeleiding en eigenaar van de Power Walking Club Nesselande.

Terug naar puur gezond eten, gezonde overtuigingen en een gezonde leefstijl, zonder diëten,  afslankmiddelen en over de top sporten! Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

Zie leefstijl als medicijn

Ik ben er van overtuigd en heb zelf en in mijn praktijk ervaren dat werken aan je eigen leefstijl beter werkt dan menig medicijn. Cholesterolverlagers, bloeddrukverlagers, maagzuurremmers, het blijven symptoombestrijders. Daar ik om me heen steeds meer mensen chronische klachten zie krijgen door een ongezonde leefstijl, verkeerde keuzes in sporten en ongezonde voeding wil ik mijn kennis en ervaring delen om zo te werken aan het welzijn en daarmee het geluk van mijn medemens. Het geeft mij energie mensen blij en vitaal te zien! Mijn motto is: Haal alles eruit wat erin zit! Laat leefstijl uw medicijn zijn. Lees succeservaringen uit onze praktijk en andere leefestijl-succesverhalen.

Studie

Met mijn achtergrond als universitair geschoolde Econoom, post doctoraal EDP- auditor en informatie-adviseur scholing kan ik jou goed helpen jouw doelen te bepalen en helder voor ogen te houden. Ik heb me vanaf 2011, vanwege mijn eigen (nu reeds overwonnen) auto-immuunklachten, verdiept in de relatie voeding  / beweging / ontspanning en  klachten. Omgeschoold ben ik tot voedingscoach / gewichtsconsulent, tot lifecoach en tot beweegcoach, kortom tot leefstijlcoach. Door mijn inschrijving in het Beroepsregister van Gewichtsconsulenten (BGN) kan ik je garanderen dat je bij mij de begeleiding krijgt die nodig is om verantwoord af te vallen. En afvallen zal je, in ruim een maand tijd kan je 5 kg afvallen zonder jojo-effect. Met verantwoorde maaltijden met grip op koolhydraten en verandering van leefstijl. Als BGN erkend gewichtsconsulent worden mijn consulten voor leefstijlbegeleiding ook nog eens vergoed bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Klik verder naar de vergoedingen

Daarnaast ben ik gediplomeerd Life Coach, Beweegcoach / Functional Personal Trainer, gecertificeerd Kangoo Jumps instructor, Paramedisch fitness instructor en sinds kort gecertificeerd Power Walking instructeur.  De 1-jarige opleiding tot Personal Trainer voldoet aan de kwaliteitseisen van de NASM en de EHFA. Dit betekent dat je bij mij aan het goede adres bent om een verantwoorde training te volgen, gericht op blessurevrij sporten. Daarnaast heb ik het keurmerk ‘Personal trainer met oog voor Diabetes’ mogen krijgen.

 

Print  

 

Interesse in gezondheid

De interesse in voeding heb ik meegekregen van huis uit. Mijn moeder is Indisch en lekker en gezond eten is mij met de paplepel ingegoten. Ook sporten heeft mijn interesse altijd gehad.
Het krijgen van chronische klachten was voor mij ook een oorzaak om me te verdiepen in de relatie tussen leefstijl en gezondheid. Chronische klachten ontstaan niet zomaar bij gezonde mensen, zei de de homeopaat die ik bezocht voor deze klachten. Verkeerde voeding, een verkeerde leefstijl of gebrek aan innerlijke rust, kan leiden tot chronische klachten, overtuigde ze me.

Ik besef dat ik me vroeger heb laten meeslepen door de welvaart van nu: Veel voeding met slechte vetten en suikers waar je lichaam niets mee kan, de auto of het openbaar vervoer nemen omdat deze toch binnen handbereik is zijn. De huidige welvaart stimuleert niet de signalen van je lichaam te onderkennen en deze te vertalen naar rust, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak. Ook al ben je geschoold en heb je een goede baan, het belangrijkste blijft toch het welzijn van je eigen persoon. Zonder dat je het in de gaten hebt word je geleefd! In 3 jaar tijd 14 kg lichter en zo veel wijzer, voel ik alsof ik de hele wereld aan kan! En weer net zo licht als voor de bevalling van mijn 2 zonen. Het kan echt!

Wil jij op een verantwoorde manier werken aan jouw vitaliteit en/of meer kilo’s kwijt, maak dan eens vrijblijvend een afspraak. Als jij een hulpvraag hebt op het gebied van leefstijl hoor ik deze graag, wellicht kan ik wat voor je betekenen.

 

Te volgen op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mail voor info