Waarom is krachttraining zo belangrijk voor vrouwen

Krachttraining voor vrouwen is de beste manier om lichaamsvet te verbranden, om een strak lichaam te krijgen, van je cellulitis af te komen of zelfs buikspieren te krijgen. Sommige mensen kunnen alles eten wat ze willen en komen niets aan. Dat is dankzij spiermassa. Des te meer spiermassa je hebt, des te meer vet je verbrandt in rust. Dit komt omdat je metabolisme sneller gaat werken.

Met krachttraining verbrandt je calorieën tijdens het trainen en ook nog eens de dagen erna. Met cardio-training doe je dit alleen tijdens het trainen. Hier komt nog bij dat wanneer je een betere conditie krijgt, het steeds moeilijker wordt om af te vallen. In het begin kan je met 30 minuten joggen misschien 250 calorieën verbranden. Een maand later is je conditie verbeterd en kan je misschien 60 minuten joggen. Denk je dat je nu 500 calorieën verbrandt? Nee. Minder zelfs. Omdat je conditie beter is geworden, kost het je dus minder moeite en verbruik je minder energie en dus verbrand je minder vet. Na een lange tijd cardio te hebben gedaan moet je opeens 2 uur lang joggen om diezelfde 250 kcal te kunnen verbranden. Dus bij cardio is variatie in beweging een noodzaak.

Andere voordelen van krachttraining

  • Je wordt sterker
  • je verlaagt het risico op diabetes
  • Je vermijdt rugklachten en gaat artritis tegen
  • Je wordt mentaal sterker
  • Je wordt emotioneel sterker
  • Je krijgt meer energie
  • Je slaapt beter
  • En een vitaler lichaam zorgt voor meer zelfvertrouwen

De voordelen zijn eindeloos! Dus twijfel niet om de gewichten op te pakken.

Zorg bij het doen van krachtraining voor een duidelijke instructie vooraf van een ervaren fitnesbegeleider. Een sportschool is de plek bij uitstek voor het doen van een uitgebreide krachttraining. De diversiteit aan oefeningen is hier hoog. Daarnaast zijn de buik/benen/billen-oefeningen waarbij je gebruik maakt van je eigen gewicht een soort van krachttraining. Deze oefeningen kan je eenvoudig thuis doen, met je eigen krachten, dit zijn dan de quats, situps, planking, crunch etc. Met simpele hulpmiddelen zoals een kettlebell kan je nog effectiever werken aan het verhogen van je spiermassa. De squats kan je namelijk zwaarder maken voor je spieren door hierbij gebruik te maken van de kettlebell.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI