Top 10 redenen om omega 3 te slikken

Waarom zou je Omega 3 slikken? Lees de top 10 aan redenen.

1. Verhoogt de vetverbranding.

2. Vermindert de vetopslag DHA en EPA, de omega-3 componenten in visolie zorgen ervoor dat de celwand gezond blijft. De celwand blijft flexibel en behoudt een groot aantal insuline receptoren. Dit resulteert in minder vetopslag.

3. Voorkomt overgewicht. Het voorkomt de vorming van een te groot aantal vetcellen.

4. Directe energie. De omega-3 vetzuren in visolie worden sneller door het lichaam verbrand dan andere vetzuren en geven direct energie.

5. Visolie heeft een positief effect op vele aandoeningen Reumatoïde artritis, psoriasis, obesitas, astma, kanker, longaandoeningen, hooikoorts, ziekte van Crohn, chronische vermoeidheid, fibromyalgie, menstruatieklachten, postnatale depressie, cystic fibrosis, paradontose, claudicatio, ADHD, dyslexie etc.

6.Ontstekingsremmend Visolie vermindert de ontstekingsreactie na een blessure of training

7. Pijndempend. Visolie vermindert de pijn a.g.v. de verminderde ontstekingsactiviteit

8. Verlaagt de kans op hart- en vaatziekten en normaliseert een te hoge bloeddruk. Visolie verlaagt het VLDL (het slechte cholesterol), verhoogt het HDL (het goede cholesterol) en verlaagt het triglyceridegehalte in het bloed (direct gerelateerd aan hart- en vaatziekten). Bovendien vermindert visolie vasculaire ontsteking, maakt het bloed dunner en remt de vaatvernauwer thromboxane.

9. Verbetert de concentratie EPA, één van de omega-3 componenten in visolie reguleert de doorbloeding van de hersenen waardoor het concentratievermogen toeneemt. DHA is belangrijk voor de cognitieve functie en het geheugen.

10. Verhoogt de serotonine levels (het gelukshormoon) Hierdoor heeft visolie een positief effect op o.a. depressies, angsten, paniekaanvallen, stemmingswisselingen en eetbuien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI