Teff bananenbrood

Een heerlijke bananenbrood met volkoren teff. En met cacao, mjammie. Teff is een oergraan waar je geen last van een opgeblazen buik van krijgt bij een lekkende darm en/of een gluten intolerantie. En wist je dat veel mensen last hebben van een lekkende darm zonder dit te weten. Door de gemiddelde nederlander wordt er de de hele dag door tarwe en glutenbevattende produkten gegeten waar sommige mensen dus niet tegen kunnen. Tarwe zit in bijna alle broden, crackers, voorverpakte produkten, pasta’s etc. Een ander gezond ingrediënt in dit brood is de banaan, deze zit vol magnesium wat zorgt voor een goed gevoel, net als cacao wat er ook in zit. Cacao is daarnaast goed voor anti-aging doordat het oxidatie van het lichaam tegengaat. En de eieren zorgen voor de extra eiwitten in je voeding. Kortom, een lekkere vervanger van het reguliere brood. Ook nog eens prima als tussendoortje te eten.

Ingrediënten

  • 100 gram volkoren teffmeel
  • 50 gram glutenvrije havermout
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 3 el cacaopoeder
  • evt 1 el kokosbloesemsuiker of 1 el xylitol of stevia zoetstof
  • 1 flink handje rozijnen
  • 2 handjes walnoten (in stukjes breken)
  • 2 el geraspte kokos

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix de teff, eieren, banaan, cacao en evt. zoetmiddelen met een staafmixer of blender tot een glad beslag
  3. Schep door het beslag de rozijnen en de havermout
  4. Bedek een bakvorm met bakpapier en giet het mengsel in de bakvorm
  5. Garneer het beslag met de walnoten en de kokosrasp
  6. Bak het beslag 45 minuten in de oven. Geniet van Gezond! 🙂

Leuke variaties: Vervang het teffmeel door amandelmeel voor een koolhydraatarme variant. Vervang de rozijnen door ander gedroogd fruit zoals abrikozen of pruimen. Laat het in zijn geheel weg als je koolhydraten wil minderen. En garneer met lijnzaad of andere zaden en pitten. om goede vetten extra binnen te krijgen.

Belegtips: Besmeer het brood met roomboter. Lekker met bijvoorbeeld pindakaas. Maar ook kan je denken aan kipfilet, kaas etc. Kan je wel meer koolhydraten gebruiken, dan kan je bij het beleg denken aan jam of honing.

3 Reacties

  1. Hoeveel rozijnen zou je adviseren? Staat niet in de ingredienten 😉

  2. Je kunt naar smaak toevoegen. Ik voeg altijd 1 flink handje toe voor het lekkere

  3. En dankjewel voor jouw reactie Britt! Ik heb het aangepast

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI