Een heerlijk eiwitrijk tussendoortje, vol vezels, B-vitamines en mineralen als zink en ijzer.
Als je kiest voor de kikkererwten uit een potje dan heb je ze gelijk klaar voor gebruik. Als je kiest voor gedroogde kikkererwten, wat in principe altijd beter is, dan is de bereidingswijze erg van belang omdat kikkererwten door ons lichaam niet goed worden verteerd als de antistoffen er niet goed uit zijn geweekt / gekookt.
In Spanje zijn geroosterde kikkererwten een favoriet tussendoortje, onder de naam Garbanzos Fritos.
Ingredienten
- 200 gram kikkererwten , uit blik of zelf geweekt en gekookt
- 1 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder of oregano
- snufje cayenne- of chilipeper
- snufje zeezout
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 graden.
- Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe ze in een kom
- Roer er de olijfolie en de overige ingrediënten door
- Doe het geheel over op een bakplaat en spreid de erwten goed uit
- Bak de erwten voor 45 minuten, roer geregeld om
- Laat het even afkoelen.
En ook de zoete variant is ook het proberen waard. Naast de olijfolie kan je honing en kaneel toevoegen in plaats van de bovenstaande ingrediënten. Je kunt ook hierbij de olijfolie vervangen voor kokosolie zodat het zoet nog beter tot zijn recht komt.
Kijk ook eens naar mijn andere recepten met onbewerkte ingedriënten
Eet smakelijk en Geniet van Gezond! Laat je een reactie achter als je ze ook zo lekker vond 🙂