Rookkaas cracker

Heerlijk hartige cracker van rookkaas. Dit is een koolhydraatarme variant van een granencracker. Het bestaat uit 1 ingrediënt, het plakje rookkaas. Benodigd is alleen bakpapier en een magnetron of oven.

  

Ingredient

  • plakje rookkaas (en nog lekkerder 2 plakjes)

Bereiding

  1. Doe 1 of 2 rookkaasplakje(s) tussen dubbelgevouwen bakpapier op een hittebestendig bord
  2. Afhankelijk van de dikte van het plakje.
    1. Magnetron: Bak 80-90 seconden op 1000W. Haal voorzichtig het bakpapier los. Je kunt zo (maximaal 2 plakjes tegelijk in de magnetron doen)
    2. Oven: Leg meerdere plakjes naast elkaar neer (anders is het zonde) op bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven (180 graden) in ongeveer 15 minuten knapperig. Haal los van het papier en laat ze goed uitharden.

Lekker met zaadjes en dan bereiden in oven of magnetron . En/of na bereiding lekker om 2 crackers te eten gevuld met zoet zoals pindakaas, of hartig zoals vissalade met augurken. Geniet van Gezond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI