Quinoa reep

Een gezonde variant op de sultana’s, ontbijtkoeken e.d. Ook een leuke traktatie voor op school. Bij leerkrachten valt deze reep erg in de smaak, is mijn praktijkervaring.

Quinoa is een graan met meer eiwitten dan de tarwe waar alle koekjes uit de reguliere supermarkt van gemaakt zijn. Deze reep houdt je bloedsuikerspiegel stabiel, zorgt voor variatie op de tarwe en is eiwitrijk met quinoa en amandelen. Hij zit vol met vitamines, mineralen en anti-oxidanten (uit het gedroogd fruit)

quinoareepIngrediënten voor 15 stuks

  • 120 gram havervlokken
  • 60 gram quinoa, afgespoeld danwel quinoavlokken
  • 150 gram amandelen
  • 60 gram rozijnen
  • 30 gram gedroogde gojibessen
  • 90 gram gedroogde pruimen en/of abrikozen
  • 3 rijpe bananen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix alle ingrediënten op de banaan na tot een grof beslag.
  3. Doe de bananen bij het beslag en gebruik de pulse stand om het geheel te mengen.
  4. Doe het deeg in een vierkant laag bakblik zodat je later van het baksel repen kan snijden.
  5. Bak de repen 15 minuten in de oven
  6. Laat het baksel vervolgens volledig afkoelen voordat je het uit het bakblik haalt. Snijd er vervolgens repen van.
  7. Deze zijn goed een paar dagen te bewaren in een luchtdichte trommel.

Let bij een glutenvrij dieet op haver met op het etiket het logo glutenvrij. Deze is veelal te vinden in een reformwinkel. En check daarbij ook altijd het etiket van gedroogd fruit op verborgen gluten in de ingrediëntenlijst.

Dit is een variant op de quinoa repen van Amber Albarda.

Wat zijn jouw varianten op de sultana’s, ontbijtkoeken e.d.? Je kan je reactie onder invullen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI