Powerwalktrainer Antoinette

Vanuit de Powerwalking Club Nesselande heb ik Antoinette gevraagd om haar ervaringen met onze club en het powerwalken te verwoorden! En aan te geven waarom ze powerwalktrainer wil worden van onze club. Ik ben super blij dat ze trainer wil worden van onze club en ik ga er vanuit dat de leden dit ook zijn. Zo kunnen we ook bij groei van onze club, onze leden de kwaliteit in onze lessen blijven leveren die ze van ons gewend zijn. We blijven graag tijdens de les met iedereen betrokken!

Antoinette schrijft

Toen Monica vorig jaar in haar nieuwsbrief vroeg om ideeën, die haar konden helpen bij de steeds grotere groep powerwalkers, ben ik gaan nadenken wat ik voor de club zou kunnen betekenen.

Omdat ik het powerwalken zo fijn en leuk vind om te doen, ben ik altijd enthousiast als het over powerwalken gaat. Wanneer men vraagt wat het powerwalken precies inhoudt en of ik powerwalken voor kan doen, merk ik dat ik het zo leuk vind om uit te leggen wat powerwalken inhoudt. Zou ik Monica kunnen helpen bij het begeleiden van de groepen?

Eind vorig jaar, na goed overleg met Monica, heb ik mij opgegeven voor de powerwalktrainerscursus van de landelijke Powerwalking Club. En zo fijn dat Monica vanuit de Powerwalkingclub Nesselande hierin heeft willen bijdragen.

31 januari 2021 was het zover, i.v.m. Corona volgde ik de trainerscursus met in eerste instantie alleen het theoretische gedeelte via Zoom. Met een groep van 7 dames zaten wij allen thuis achter de laptop/IPad.

Het begon met uitleg over wat powerwalken is, daarna werden de positieve effecten van het powerwalken nader toegelicht. Vervolgens werd nader ingegaan op het ontstaan van powerwalken. Kortom, een uitgebreide, zeer interessante uitleg over de powerwalktechniek. Ik ben nog enthousiaster geworden. En ik kreeg veel informatie over hoe je een powerwalkclub op kunt starten, wat voor mij nu wat minder interessant is omdat ik Monica ga helpen met een al hele mooie club.

Wel is het natuurlijk interessante informatie, omdat we een nieuwe powerwalklocatie Nieuwerkerk aan den IJssel er bij krijgen. Monica en ik zullen in de toekomst nog vaker powerwalks in Nieuwerkerk aanbieden en ik kan dan goed helpen hierbij.

Naast veel informatie hebben we ook huiswerk gekregen. Ik zal 1 persoon uitleg moeten geven over hoe te powerwalken. Dit moet ook gefilmd worden. (ik heb al een aantal vrijwillige proefpersonen die nog niet powerwalken) Ook moet ik mijzelf al powerwalkend filmen met de opdracht vertrouwd te worden met het praten op film.

We hebben ook opdracht gekregen een uitnodigingsvideo te maken. Omdat ik samen met Monica ga werken gaan wij samen een filmpje opnemen. Deze komt dan op de social media. Daarnaast hebben we opdracht gekregen onze plannen met de club op te schrijven.

Op een later moment krijgen we een praktijkdag, waarbij veel aandacht besteed gaat worden aan de powerwalktechniek en krachttrainingen. Vooruitlopend daarop is alvast doorgenomen hoe deze dag eruit zal gaan zien. We krijgen een instructie over het zo veilig mogelijk laten verlopen van de powerwalklessen. En hoe jij je als trainer en als coach het beste kunt gedragen.

Na de praktijkdag krijg ik het certificaat powerwalktrainer.

Ik kijk heel erg uit naar een corona vrij leven, en dat we weer met de groepen kunnen gaan lopen. En ook heb ik zin om mooie plannen maken voor de toekomst.

Al met al heeft deze cursus mij nog enthousiaster gemaakt en kijk ik er naar uit om het powerwalken over te brengen aan anderen!

Wil je kennismaken met onze leuke powerwalkingclub in Nesselande? Voor meer info, foto en video-impressies, of aanmelden, mail ons

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI