Pittige pesto rood

Deze pesto is lekker pittig. Heerlijk voor een groentedip, zoals bijvoorbeeld bij wortel, bleekselderij of asperges. Ook geschikt als smeersel voor op volkoren rijstwafels, crackers of voor door de pasta. Met de goede vetten van olijfolie en van pitten. Daarnaast bevatten zongedroogde tomaten voedingsstoffen die beter door ons lichaam kunnen worden opgenomen dan die in rauwe tomaat. In de Slank & Fit CLUB is deze pesto goedgekeurd en als zeer lekker ervaren. Altijd weer leuk toch 🙂

Ingrediënten:

  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 50 gram parmezaanze kaas of een andere pittige kaassoort
  • 25 gram basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • snufje zeezout

Bereidingswijze:

  1. Doe de vaste ingrediënten in een kom
  2. Maak deze tot een smeuïge pesto met de olijfolie. Gebruik een hoeveelheid naar wens

Variaties zijn volop door bijvoorbeeld de pijnboompitten te vervangen door een ander soort noot of pit. Ook met de kruiden valt te variëren, je kunt zelfs de basilicum vervangen door rucola. Ik ben benieuwd naar jouw creaties, laat je het weten als jij een nieuw ideetje voor een pesto hebt.

Als je geïnteresseerd bent in andere gezonde recepten van mij, kijk dan eens in mijn recepten database.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI