Personal Training, voor iedereen

Vandaag is de Personal Training van Lenie gestart met een gedegen intake. Na een bloeddruk test bleek dat ze een te hoge bloeddruk heeft. Dit had ze niet verwacht en ze schrok er wel van. Daarnaast was ze te zwaar, met een te hoog vet%. Haar visceraal valt gelukkig net binnen de norm. Lichaamsmetingen zoals middelomvang en borstomvang heb ik gedaan om voortgang wekelijks te kunnen bijhouden.

Eigenlijk, blijkt weer, zou iedereen zichzelf periodiek moeten checken, om het aantal mensen met verhoogde bloeddruk en overgewicht,  onder professionele begeleiding, met sporten en voeding te kunnen verminderen.

Lenie heeft al direct,  naast de door haar aangegeven doelen en actiepunten, haar hoge bloeddruk en het te veel aan lichaamsvet waar ze aan kan werken met sporten en met gezonde voeding. Want alleen al een gezonde leefstijl kan hoge bloeddruk laten verlagen. Ze is geen sporter en is bij mij gekomen omdat ze weet dat sporten wel moet op haar leeftijd, ze is bijna 50 jaar. En gelukkig heeft ze voor haar gezondheid deze stap genomen.

Ze krijgt bij mij vervolgens 3 testen op het gebied van fitheid, die ik afneem met behulp van laagdrempelige kettlebell oefeningen

  1. Krachttest; in korte tijd zoveel mogelijk herhalingen van 1 oefening
  2. Conditie / kracht; in iets langere periode zoveel mogelijk herhalingen doen van 2 oefeningen
  3. Uithoudingsvermogen: in een zo kort mogelijke tijd een ladder uitvoering van 4 oefeningen doen, van 1 x naar 5 x en terug naar 1x

Zo kan ik na deze intake en de testen komen tot een actieplan met trainingen. De komende week heeft ze in ieder geval 2 trainingen meegekregen die ze thuis kan oppakken. Daarnaast gaat ze naar huis met een weekmenu volop gezonde maaltijden die eiwitrijk zijn, goede vetten bevatten en suikervrij zijn.  Deze week heeft ze voldoende uitdaging.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI