Monica in de tuin

Hallo, ik ben Monica Van der Knaap. Eigenaar van de praktijk Geniet van Gezond en oprichter van de Powerwalkingclub Nesselande / Nieuwerkerk.

Als Leefstijlcoach help ik je met kleine stapjes naar een gezonde leefstijl. Zodat je lekkerder in de vel komt te zitten en vitaal oud kan worden.

Mijn visie

Voor een goede gezondheid, zonder gezondheidsklachten, is een gezonde leefstijl noodzakelijk. Een gezonde leefstijl laat je lekker in je vel zitten en op goed gewicht te blijven danwel komen. Het werkt daarnaast preventief om welvaartsklachten als diabetes, verhoogd cholesterol en hart- en vaataandoeningen te voorkomen. En in deze tijden is een gezonde leefstijl van essentieel belang om je weerstand te verhogen en daarmee het krijgen van virussen en allergieën tegen te gaan. Lees succeservaringen uit onze praktijk en andere leefstijl succesverhalen.

Zie leefstijl als medicijn

Opleiding tot HBO Leefstijlcoach

Voor de zomer van ’23 heb ik me geschoold tot HBO Leefstijlcoach en sta ingeschreven bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland om mensen via de GLI (het leefstijlprogramma dat gratis is en via de basisverzekering wordt vergoed) te kunnen helpen de regie over hun gezondheid te nemen.

De GLI-begeleidingstrajecten voer ik uit met de Cool-Interventie

Mijn eerste scholing tot leefstijlcoach

bgn erkend

Omgeschoold ben ik tot voedingscoach / gewichtsconsulent, tot lifecoach en tot beweegcoach, kortom tot leefstijlcoach. Door mijn inschrijving in het Beroepsregister van Gewichtsconsulenten (BGN) kan ik je garanderen dat je bij mij de begeleiding krijgt die nodig is om verantwoord af te vallen. Als BGN erkend gewichtsconsulent worden mijn consulten voor leefstijlbegeleiding vergoed bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Klik verder naar de vergoedingen

Aanvullingen

Daarnaast ben ik gediplomeerd Life Coach, Beweegcoach / Functional Personal Trainer, gecertificeerd Kangoo Jumps instructor, Paramedisch fitness instructor en gecertificeerd Power Walking instructeur.  De 1-jarige opleiding tot Personal Trainer voldoet aan de kwaliteitseisen van de NASM en de EHFA. Dit betekent dat je bij mij verantwoorde training kan volgen, gericht op blessurevrij sporten. Daarnaast heb ik het keurmerk ‘Personal trainer met oog voor Diabetes’ mogen krijgen.

Mijn kwaliteiten en basis universitaire scholing

Met mijn achtergrond als universitair geschoolde Econoom, post doctoraal EDP- auditor en informatie-adviseur scholing kan ik jou goed helpen jouw doelen te bepalen en helder voor ogen te houden. Ik heb me vanaf 2011, vanwege mijn eigen (nu reeds overwonnen) auto-immuunklachten, verdiept in de relatie voeding  / beweging / ontspanning en  klachten.

Interesse in gezondheid

De interesse in voeding heb ik meegekregen van huis uit. Mijn moeder is Indisch en lekker en gezond eten is mij met de paplepel ingegoten. Ook sporten heeft mijn interesse altijd gehad.
Het krijgen van chronische klachten was voor mij ook een oorzaak om me te verdiepen in de relatie tussen leefstijl en gezondheid.

Chronische klachten ontstaan niet zomaar bij gezonde mensen, zei de de homeopaat die ik bezocht voor mijn klachten. Verkeerde voeding, een verkeerde leefstijl of gebrek aan innerlijke rust, kan leiden tot chronische klachten, overtuigde ze me.

Ik besef dat ik me vroeger heb laten meeslepen door de welvaart van nu: Veel voeding met slechte vetten en suikers waar je lichaam niets mee kan, de auto of het openbaar vervoer nemen omdat deze toch binnen handbereik is zijn. De huidige welvaart stimuleert niet de signalen van je lichaam te onderkennen en deze te vertalen naar rust, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak. Ook al ben je geschoold en heb je een goede baan, het belangrijkste blijft toch het welzijn van je eigen persoon. Zonder dat je het in de gaten hebt word je geleefd! In 3 jaar tijd 14 kg lichter en zo veel wijzer, voel ik alsof ik de hele wereld aan kan! En weer net zo licht als voor de bevalling van mijn 2 zonen. Het kan echt!

Wil jij op een verantwoorde manier afvallen en hulp op maat, van mij, maak een vrijblijvende afspraak.

Aanmelden GLI