MS Hackathon 2016 in Nederland

Zo mooi dat eindelijk meer aandacht voor ms ontstaat. Het is een auto immuunaandoening waar nog heel veel onduidelijk over is. Wat is de oorzaak, welke medicatie en suppletie helpen om de klachten te verminderen en de afbraak te vertragen, wat triggered de klachten etc? En uiteraard heb ik mijn vraag, welke leefstijl helpt om mogelijk klachten te verminderen. Mag ik de 2 buitenlandse doktoren Jelinek en Swank geloven, die zelf ms hebben en daar een boek over hebben geschreven? Zij hebben de ms overwonnen met rigoureuze leefstijlaanpassingen. Ik hoop zo dat deze ms hackaton veel onduidelijkheid weg kan nemen.

Honderdvijftig artsen, programmeurs, engineers, hackers, creatieven en patiënten sluiten zich een weekend op in de strijd tegen MS. Multiple sclerose (MS) is een van de meest ongrijpbare ziektes. Door verschillende disciplines bij elkaar te brengen in een hackathon hopen ze nieuwe inzichten in MS te laten opdoen en het leven voor patiënten te vergemakkelijken. Dit evenement vindt plaats op 21 en 22 mei in de Arena in Amsterdam.

Meedoen? Je kunt je tot en met 2 mei aanmelden via www.mshackathon.nl.

De hackathon is een initiatief van Mobile Doctors (VvAA) en MoveS, in samenwerking met Many2More, VUmc MS Centrum Amsterdam, IBM en PwC. Het is de eerste keer dat er in Nederland een hackathon voor MS wordt gehouden.

bron: https://www.facebook.com/events/957847730951327/

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI