Hebben jullie de asperges trouwens al gegeten dit jaar? “ASPERGES! Ongekroonde koning der lente, trotse knotsen van het voorjaar!” Met zijn eigenschappen voor een goede gezondheid, van celdeling tot het immuunsysteem, van bloedstolling tot huid en van haar tot botten. Ze zitten namelijk vol vitamine K, C, B vitamines en vitamine E.

Ook lekker om er een soepje van te maken,

Ingrediƫnten

  • 1 kg asperges
  • 2 lt bouillon
  • 2 uitjes
  • 60 gram volkoren meel
  • gekookt eitje
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • paar sprietjes bieslook

Bereidingswijze

  1. Kook de geschilde asperges 5 minuten, in 2 lt bouillon, met schil er bij.
  2. Laat Dit 10 minuten afkoelen.
  3. Bak in een andere soeppan 2 uitjes bakken in olie tot glazig
  4. Voeg de 60 gram meel toe (Ik gebruik hiervoor gewoon volkoren meel, veel recepten schrijven bloem voor) en bak even mee.
  5. Doe de aspergebouillon erbij en zorg voor een gladde soep door deze bouillon al roerende beetje bij beetje toe te voegen.
  6. Voeg de asperges toe en pureer geheel of gedeeltelijk naar wens.
  7. Garneren met 1 eitje pp en met bieslook.

    Smaakt heerlijk met paar sneetjes stokbrood met gerookte zalm erop. Geniet van Gezond!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.