Kruidige herfstmuffins

Kruidige, gezonde en vooral lekkere muffins met groentes, namelijk met pompoen van het seizoen. Wist je dat pompoen, ondanks dat het een zoete groente is, boordevol goede voedingstoffen bevat. Pompoen is vooral goed voor je immuunsysteem en voor anti veroudering (met zijn vitamine A, vitamine C en E). En wist je dat pompoen ook wel wordt gerekend tot ‘brainfood’, doordat het krachtvoer is voor je denkvermogen. Een superfood dus 🙂 Met zijn omega 3 vetzuren, zit je helemaal goed.

pompoenmuffin

Ingredienten

  • 450 gram pompoen
  • 200 gram volkoren speltmeel
  • 2 eieren
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl baksoda
  • 50 gram ahornsiroop
  • snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven 10 minuten voor op 175 graden
  2. Kook de pompoen en ontschil deze, als de pompoen een harde schil heeft, als ze gaar is (lekker makkelijk)
  3. Pureer de gare pompoen tezamen met de eieren en de ahornsiroop
  4. Meng vervolgens de droge ingredienten in een andere kom goed door elkaar en voeg hier in kleine hoeveelheden de pompoenpuree aan toe
  5. Verdeel het mengsel over 12 goed ingevette muffinvormpjes. Ook kan je er een cake van maken en doe je het over in een cakevorm, van te voren goed ingevet.
  6. Bak de muffins in 45 minuten gaar in de oven, check altijd even met een sateprikker, of die er droog uitkomt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI