Koolhydraatarm Naanbrood

Wil jij minderen met je koolhydraten en afvallen door je lichaam in de vetverbranding te zetten? Denk dan eens aan het vervangen van je brood door een koolhydraatarm alternatief, zoals dit heerlijke en super eenvoudig klaar te maken glutenvrije naanbrood. Met dezelfde voedingsstoffen als brood (denk aan vezels en vitamine b1 en b2), alleen veroorzaakt dit naanbrood minder bloedsuikerspiegelstijging en meer verzadiging.

Ik ben niet zo’n voorstander van het gebruik van de magnetron in de keuken, maar soms maak ik hier graag gebruik van. Zoals bij dit recept.

koolhydraatarm naanbrood met wortel / knolselderij salade

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 2 eieren
  • 60 gr mascarpone
  • 4 el psylliumvezels
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • evt korianderblad of andere kruiden
  • evt puntje jozout

Bereiding

  1. Roer de eieren door de mascarpone
  2. Voeg de overige ingrediënten behalve de kruiden toe
  3. Roer tot een dik beslag
  4. Doe bakpapier op een bakplaat en schep het mengsel op dit vel
  5. Smeer het uit tot ongeveer 1 cm dik
  6. Strooi er de gewenste kruiden over en zet het 2 minuten in de magnetron
  7. Lekker belegd met beleg zoals salade, hummus, vlees, vis en / of combi

Variatietips: Vervang de mascarpone door roomkaas of ricotta. Ook te vervangen door griekse yoghurt, voeg er dan 1 el kokosolie aan toe. Psylliumvezels kunnen vervangen worden door haverzemelen.

Ik ben benieuwd hoe jij deze varia op het Naanbrood op smaak maakt. Laat je het weten in de reactie 🙂 Zou ik super vinden!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI