Impressie Powerwalk XL in Bentwoud

Op de eerste zaterdag van de maand organiseren we in principe altijd een Powerwalk XL, met een afstand van minimaal 10 km. We gaan net even wat verder dan we met de reguliere lessen powerwalken. En we kiezen op deze zaterdag voor een natuurgebied in een andere wijk van Rotterdam, nabijgelegen dorp of soms zelfs nog wat verder weg zoals in Reeuwijk, Kijkduin, Meyendel en in dit geval Benthuizen.

Op 3 december kozen we voor de Powerwalk XL het natuurgebied Bentwoud, in het dorp Benthuizen. Dit was goed aan te rijden voor de powerwalkers, en weer een heel nieuw natuurgebied voor de meesten.

Start bij Restaurant Roest

We verzamelden vroeg in de ochtend, om half 9, op het parkeerterrein bij restaurant Roest. Gelegen in het prachtige natuurgebied en voor het golfterrein in Bentwoud. Er deden 13 powerwalkers mee, waaronder dit keer slechts 1 man.

Het was een frisse start, met een temperatuur rond het vriespunt. De warming up startte ook gelijk met rondjes lopen rond het parkeerterrein totdat de laatste powerwalk arriveerde.

Door het bos

Het is een gevarieerd natuurgebied, waarbij het eerste stuk langs golfbanen ging, waarna we al snel door het relatief nieuw aangelegde bos powerwalkten. Prachtig was het. En dat zo dichtbij huis.

We deden tussendoor veel oefeningen om ook die handen warm te krijgen. We deden oefeningen als de burpee, de zijdelingse swing met de armen, de boks etc

Stuk onverhard

Vervolgens ging onze route over op onverharde paden, langs een plas en een watertje. Gewoonlijk kunnen hier de Schotse Hooglanders gespot worden, helaas niet door ons. Maar wat was het mooi! En tussendoor werden ook de mooiste gesprekken gevoerd. Want ook al lopen we tempo, het is goed om te kunnen blijven praten. Als je niet meer goed kunt praten, ligt namelijk jouw tempo te hoog.

Langs het Bomenmonument

Even twijfelde ik of ik we golfbaan route moesten volgen, bleek dat we een extra stuk ook weer onverhard moesten, om bij het bomenmonument uit te komen.

Zo blijkt dat je het nog zo goed kunt voorverkennen. Iedere keer wordt het ook voor mij weer een mooi avontuur 🙂

Bomenmonument in Bentwoud

Nationaal KinderBomenBos

Waarna de route zich vervolgde naar het Nationaal KinderBomenBos. Een mooi herdenkingsbos. Op de ‘paddestoelen’ staan de namen vermeld vermeld van overleden kinderen. Dit maakt wel indruk.

Daarna nog even met elkaar op de foto, helaas zonder Jacqueline (had een plas pitstop ;-)). En ik maakte de foto. Wat een toppers hè. We ruikten hier al de koffie en de appeltaart

Toppers van Powerwalkingclub Nesselande

Door het Kabouterbos

Maar uiteraard konden we het kabouterbos niet overslaan. Nog de laatste kilometers. Een wond helaas had Evelyn opgelopen door de laag hangende bramenstruik. En toch was het de moeite meer dan waard.

Kabouterbos Bentwoud

We hebben de kabouters niet gezien, dussss zullen er nog een keer naar toe moeten / willen. En dan de route tegenovergesteld lopen. Krijg je toch weer hele andere indrukken.

Ik stel voor om de tegenovergestelde route in het nieuwe jaar op te pakken.

Video impressie Powerwalk XL Bentwoud

Deze Powerwalk XL was in ieder geval weer geslaagd! We hebben afsluitend genoten van de heerlijke koffie / thee en meesten van de lekkere appeltaart. Thanks Restaurant Roest. Tot in het nieuwe jaar!

Onze volgende powerwalk XL zal zijn op 14 januari ’23, weer in het Bentwoud

Waarbij we geheid altijd weer nieuwe indrukken opdoen.

De andere powerwalkers, die er dit keer niet bij konden zijn, kunnen dan ook gelijk ervaren hoe mooi dit gebied is.

Je bent uiteraard welkom om mee te doen. Powerwalkers kunnen zich aanmelden via het lessenrooster. Ben je nog geen lid, dan kan je met een losse Powerwalk XL les meedoen met deze leuke powerwalk XL en kennismaken met onze club en zijn enthousiaste en superleuke leden.

Impressie van voorgaande Powerwalks

Wil je een video impressie van onze voorgaande Powerwalk XL’s? Kijk dan eens op ons YouTube Kanaal

Of kijk verder voor leuke powerwalkfoto’s en powerwalkjubilea video’s van onze club

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI