Homemade mayonaise

Deze mayonaise is zonder slechte oliën, en niet alleen vullend. Het bevat ook nog eens veel goede voedingsstoffen, zoals vitamine C uit het citroensap, omega 9 uit de olie en bevat het eigeel ofwel de dooier rond de 8 gram aan goede kwaliteit eiwitten, dus goed voor je spieren, herstel en gewichtsbeheersing

Ingrediënten

  • 250 ml milde olijfolie (extra vierge olijfolie wordt te scherp)
  • 1 eigeel
  • 1,5 el vers citroensap
  • 1/4 el Mosterd
  • 1/4 el fijn zeezout (Himalaya of Keltisch)
  • evt 1/4 tl azijn

Bereiding

  1. Doe het eigeel samen met de mosterd, zout en 1 eetlepel citroensap in een blender of kom en meng
  2. Voeg langzaam druppel voor druppel de olie toe terwijl je doorgaat met mengen, totdat je zeker weet dat het niet meer gaat schiften, blijf wel blenden.
  3. Wanneer alle olie goed is gemengd, breng je deze op smaak met de rest van de citroensap en eventueel wat azijn.
  4. Bewaar de mayonaise in een goed afgesloten pot in de koelkast ( ongeveer een week houdbaar)

    Variatietips: je kunt knoflook, verse of droge kruiden, mosterd, ea snaakmakers naar wens toevoegen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI