Deze mayonaise is zonder slechte oliën, en niet alleen vullend. Het bevat ook nog eens veel goede voedingsstoffen, zoals vitamine C uit het citroensap, omega 9 uit de olie en bevat het eigeel ofwel de dooier rond de 8 gram aan goede kwaliteit eiwitten, dus goed voor je spieren, herstel en gewichtsbeheersing
Ingrediënten
- 250 ml milde olijfolie (extra vierge olijfolie wordt te scherp)
- 1 eigeel
- 1,5 el vers citroensap
- 1/4 el Mosterd
- 1/4 el fijn zeezout (Himalaya of Keltisch)
- evt 1/4 tl azijn
Bereiding
- Doe het eigeel samen met de mosterd, zout en 1 eetlepel citroensap in een blender of kom en meng
- Voeg langzaam druppel voor druppel de olie toe terwijl je doorgaat met mengen, totdat je zeker weet dat het niet meer gaat schiften, blijf wel blenden.
- Wanneer alle olie goed is gemengd, breng je deze op smaak met de rest van de citroensap en eventueel wat azijn.
- Bewaar de mayonaise in een goed afgesloten pot in de koelkast ( ongeveer een week houdbaar)
Variatietips: je kunt knoflook, verse of droge kruiden, mosterd, ea snaakmakers naar wens toevoegen